• February 19, 2020, 06:35:50 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Pages: 1 [2] 3 4

Author Topic: Facebook Wifi - Not Working!  (Read 22881 times)

ericci8996

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 13
Re: Facebook Wifi - Not Working!
« Reply #15 on: June 15, 2014, 07:45:07 PM »

Hi All,

Thanks for replying here with lots of information. I'm glad to see that other people's problems have been solved. Unfortunately for me, after re-installing the correct (new) Facebook firmware, and following the technicians advice that was left to me in a voicemail, I still received an error message that said “Internal Service Error, the central server cannot be reached”.

I spent 2 hours and 45 minutes with a "Level 3" technician named Aaron. We tried several options, and nothing seemed to work. It was pretty noticeable, throughout the entire conversation, that Aaron really didn't know what the DIR-865L Facebook Wifi enabled router was all about. I had to explain the Facebook check-in feature to him, at least three or four times. Our conversation ended, after he had absolutely no idea, and said that he would call me back on Friday the 13th at 3 PM Eastern Standard Time, after he had "done research on the issue". At 3 o'clock, after I had specifically driven an hour to take this phone call, my phone sat silent.

I called D-Link at 3:15 PM and talked to another representative named Carlos. The only problem with that was that for Carlos, who was genuinely trying his best, was extremely unfamiliar with the case, and had to start from square one! Around 4 PM Eastern, my phone rang and it was Aaron! I had missed the call because I was asking Carlos if I should pick it up or not. Aaron called back again, a few minutes later, and I said to him, "I thought you were calling at 3 PM; you're one hour late!”. He went on to say that he had called and I did not answer. I reminded him that he was supposed to call at 3 PM EST (something I had made very clear on Monday's phone call). He really couldn't defend himself, and I was frustrated enough, so I said, "What did you find out!”. After almost a week of research, he said he was going to try to “re-flash the router". I said, "Aaron, you know we did that several times in our last 2 hour and 45 minute phone call on Monday; this is unacceptable”. 

I told them I wanted to set up a return, and he proceeded to tell me he could not do that. I said that that was fine, but I had read online that you need an RMA number to do the actual return. He said I did not need one. I argued with him about this and told him to write in the case note that technical support had set up this router for a return and diagnosed it as such. He said he did, and we ended the phone call. He was truly a terrible technical service agent in regards to this second phone meeting.

When the new one comes in, I'm hoping it just WORKS.

Again, the problem is that when the Facebook Wifi feature is enabled, guests can check into our business, but not receive free internet after doing so...


So that is my story! 
Logged

victorbarange

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 6
Re: Facebook Wifi - Not Working!
« Reply #16 on: June 16, 2014, 07:03:28 AM »

Hello everybody,

im glad to see that here im not alone.

Im new here and also new with this nice router. I bougth it exactly only for my restaurant and to make FB Login.

Im in Europe Spain and i just followed all the advices from this post:
http://forums.dlink.com/index.php?topic=59620.0

And i updated my FW from 1.01 to 1.06 from the DlinkRouter.com and After reading here to 1.05

And i dnt know if there is a othere FW that i may should download?

I hope some1 can helps me.




H/W: Ver A1

Logation: Spain

Dynamic IP

Up 10mb / Down 10bmb

Time : 06/16/2014 15:01:33
Firmware Version : 1.05 Wed 03 Apr 2013
mydlink Service : Non-Registered


Thanks in advanced
Logged

ahniel

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: Facebook Wifi - Not Working!
« Reply #17 on: June 16, 2014, 07:42:45 AM »

Hi Everyone

Same with Victor, I'm also a restaurant owner and purchased this router for the exact same purpose of collecting Facebook data to better understand my customers. I'm located in Kuala Lumpur, Malaysia.

Reference:
Hardware version: A1
Firmware version: 1.04 (Facebook) (Victor, I think you need to download this version, which is the only one that supports Facebook)
Region: Kuala Lumpur, Malaysia
Connected: Wired to router
Lights on the router: Green for Power Icon and No Coloured light for Internet Icon

My Setup is as follows:
1. I have a fibre broadband modem given by the ISP
2. There is router given by the ISP that connects to the broadband modem and acts as a PPOE and DHCP. The IP address is 192.168.1.1
3. I cannot change the router as my IPTV requires a special configuration which only my ISP router supports
4. The D-Link 865L router connects to the LAN port of my ISP router
5. I have disabled UPnP, DHCP and given it a IP of 192.168.1.2
6. I have confirmed I have internet connection from the D-Link router through cable
7. The problem is that I cannot setup the Facebook WI-FI. After checking the box, it gives an error "Try Again and Check Your Internet Connection"

I'm baffled and I ran out of ideas on how to further trouble shoot the error.

Attached is the print screen (http://tinypic.com/r/2f04myg/8)

Could someone please point to me what I have done wrong or point me to a guide (which I cannot find) on how to setup the Facebook WiFi.

Thank you

Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 48343
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Facebook Wifi - Not Working!
« Reply #18 on: June 16, 2014, 08:02:38 AM »

Link>Welcome!

  • Was a Factory Reset performed before and after any firmware updates then set up from scratch?
FW Update Process
  • Was the router working before any firmware updates?

Internet Service Provider and Modem Configurations
  • For DSL/PPPoE connections on the router, ensure that "Always ON" option is enabled.
  • If the ISP modem has a built in router or external router, it's best to bridge the modem. Having 2 routers on the same line can cause connection problems: Link>Double NAT and How NAT Works. To tell if the modem is bridged or not, look at the routers web page, Status/Device Info/Wan Section, if there is a 192.168.0.# address in the WAN IP address field, then the modem is not bridged. If the modem can't be bridged then see if the modem has a DMZ option and input the IP address the router gets from the modem and put that into the modems DMZ. Also check the routers DHCP IP address maybe conflicting with the ISP modems IP address of 192.168.0.1. Check to see if this is the same on the ISP modem, and if modem can't be bridged, change the DIR router to 192.168.1.1 or .0.254.
    Example of a D-Link router configured for PPPoE with ISP Modem bridged: PPPoE Configuration on Router


Can you swap out the main router for the DIR-865L? Or put the 865L in the main host routers DMZ.


Hi Everyone

Same with Victor, I'm also a restaurant owner and purchased this router for the exact same purpose of collecting Facebook data to better understand my customers. I'm located in Kuala Lumpur, Malaysia.

Reference:
Hardware version: A1
Firmware version: 1.04 (Facebook) (Victor, I think you need to download this version, which is the only one that supports Facebook)
Region: Kuala Lumpur, Malaysia
Connected: Wired to router
Lights on the router: Green for Power Icon and No Coloured light for Internet Icon

My Setup is as follows:
1. I have a fibre broadband modem given by the ISP
2. There is router given by the ISP that connects to the broadband modem and acts as a PPOE and DHCP. The IP address is 192.168.1.1
3. I cannot change the router as my IPTV requires a special configuration which only my ISP router supports
4. The D-Link 865L router connects to the LAN port of my ISP router
5. I have disabled UPnP, DHCP and given it a IP of 192.168.1.2
6. I have confirmed I have internet connection from the D-Link router through cable
7. The problem is that I cannot setup the Facebook WI-FI. After checking the box, it gives an error "Try Again and Check Your Internet Connection"

I'm baffled and I ran out of ideas on how to further trouble shoot the error.

Attached is the print screen (http://tinypic.com/r/2f04myg/8)

Could someone please point to me what I have done wrong or point me to a guide (which I cannot find) on how to setup the Facebook WiFi.

Thank you


Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 48343
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Facebook Wifi - Not Working!
« Reply #19 on: June 16, 2014, 08:04:14 AM »

Link>Welcome!

Please review this:
http://forums.dlink.com/index.php?topic=59620.0

Hello everybody,

im glad to see that here im not alone.

Im new here and also new with this nice router. I bougth it exactly only for my restaurant and to make FB Login.

Im in Europe Spain and i just followed all the advices from this post:
http://forums.dlink.com/index.php?topic=59620.0

And i updated my FW from 1.01 to 1.06 from the DlinkRouter.com and After reading here to 1.05

And i dnt know if there is a othere FW that i may should download?

I hope some1 can helps me.




H/W: Ver A1

Logation: Spain

Dynamic IP

Up 10mb / Down 10bmb

Time : 06/16/2014 15:01:33
Firmware Version : 1.05 Wed 03 Apr 2013
mydlink Service : Non-Registered


Thanks in advanced
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

victorbarange

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 6
Re: Facebook Wifi - Not Working!
« Reply #20 on: June 16, 2014, 08:06:40 AM »

ahniel Thanks alot for ur help.

Where can i download the 1.04?


Kind regards
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 48343
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Facebook Wifi - Not Working!
« Reply #21 on: June 16, 2014, 08:13:16 AM »

Please hold until I find out what source you should get it from. Reason being is that FW is regional and not the same for each region and using the FW edition from the NA region may not work or not may have the same features.

To confirm you did purchase the FB edition DIR-865L or did you get the retail non-FB edition router and wanting to install the FB firmware on it?


ahniel Thanks alot for ur help.

Where can i download the 1.04?


Kind regards
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

victorbarange

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 6
Re: Facebook Wifi - Not Working!
« Reply #22 on: June 16, 2014, 08:20:16 AM »

Please hold until I find out what source you should get it from. Reason being is that FW is regional and not the same for each region and using the FW edition from the NA region may not work or not may have the same features.

To confirm you did purchase the FB edition DIR-865L or did you get the retail non-FB edition router and wanting to install the FB firmware on it?



Hy FurryNutz,

How can i find out if its the FB or not Version? Do you need some Serial number? I bougth it in a spanish Website. I would like to install the facebook if it dosent have it.

i can give u the link if u need it?

Kind regards
« Last Edit: June 16, 2014, 08:23:48 AM by victorbarange »
Logged

ahniel

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: Facebook Wifi - Not Working!
« Reply #23 on: June 16, 2014, 08:28:05 AM »

Hi FurryNutz, thank you for your reply.

The answers to your questions:

1. No factory reset was performed before or after FW installation. Router came with 1.00 FW and I updated the firmware to 1.04 (FB version)
2. Router was working before FW installation. Used it in AP mode but not DHCP
3. I tried to bypass the main router, remove the main router from network and installed the 865L as main DHCP router. Not able to connect to the modem as I believe my ISP routers are IPTV routers with the fourth LAN port used for connecting to a video player
4. Placed 865L router 192.168.1.2 in DMZ but same problem even after restart of all devices including laptop
5. I believe that router that I purchased was a non FB edition router and I'm installing the firmware for Facebook Wifi
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 48343
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Facebook Wifi - Not Working!
« Reply #24 on: June 16, 2014, 08:40:24 AM »

Ah, your using AP mode,
You'll need to return the router back to main router mode and connect the 865L to the main host router using the WAN port if you have FB FW installed. This is a Guest Zone feature and all Guest Zone fetures depend on the use of the WAN port. Then put the 865L IP address (WAN sidee)  it gets from the main host router into the DMZ there.

Hi FurryNutz, thank you for your reply.

The answers to your questions:

1. No factory reset was performed before or after FW installation. Router came with 1.00 FW and I updated the firmware to 1.04 (FB version)
2. Router was working before FW installation. Used it in AP mode but not DHCP
3. I tried to bypass the main router, remove the main router from network and installed the 865L as main DHCP router. Not able to connect to the modem as I believe my ISP routers are IPTV routers with the fourth LAN port used for connecting to a video player
4. Placed 865L router 192.168.1.2 in DMZ but same problem even after restart of all devices including laptop
5. I believe that router that I purchased was a non FB edition router and I'm installing the firmware for Facebook Wifi
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 48343
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Facebook Wifi - Not Working!
« Reply #25 on: June 16, 2014, 08:41:38 AM »

Yes please post the link to the site where you got it.

Does the box say anything about FB features?

Hy FurryNutz,

How can i find out if its the FB or not Version? Do you need some Serial number? I bougth it in a spanish Website. I would like to install the facebook if it dosent have it.

i can give u the link if u need it?

Kind regards
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

ahniel

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: Facebook Wifi - Not Working!
« Reply #26 on: June 16, 2014, 08:44:46 AM »

Ah FurryNutz, you just confirmed what I don't want....haha

Is there a workaround without removing the main router?

Maybe Main router used as PPOE but DHCP disabled.

Set 865L as DHCP connect its WAN port to Main Router LAN port?

or something of that sort so that main router still does the PPOE?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 48343
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Facebook Wifi - Not Working!
« Reply #27 on: June 16, 2014, 08:50:25 AM »

The DIR-865L can do PPPoE as well. The recommended method suggestion would be to remove the main host router and install the 865L as the main host router.

Or use the 865L as a 2ndary router as I suggested, what ever IP address it gets from the main host router into the DMZ. That should work as well. You might need to re-enable DHCP on the main host router.


Ah FurryNutz, you just confirmed what I don't want....haha

Is there a workaround without removing the main router?

Maybe Main router used as PPOE but DHCP disabled.

Set 865L as DHCP connect its WAN port to Main Router LAN port?

or something of that sort so that main router still does the PPOE?
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

victorbarange

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 6
Re: Facebook Wifi - Not Working!
« Reply #28 on: June 16, 2014, 08:52:47 AM »

Yes please post the link to the site where you got it.

Does the box say anything about FB features?


http://www.ciudadwireless.com/d-link_dir-865l_wireless_802-11ac_amplifi_cloud_gigabit_router_with_mydlink_services_802-11ac_5ghz_specification_allows-p-6261.html

I dnt see anything about FB on the Box :,(

Is my router still workable? or lost?


« Last Edit: June 16, 2014, 09:23:52 AM by victorbarange »
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 48343
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Facebook Wifi - Not Working!
« Reply #29 on: June 16, 2014, 09:34:27 AM »

I need to see if D-Link is going to support the use of FB edition FW on all 865L's and if it's supported regionally. I presume it maybe, however I don't know at this time. Soon as I get some feed back about this , I'll post if I can.

If your wanting faster information, I recommend that you phone contact your regional D-Link support office and ask for help and information regarding this. We find that phone contact has better immediate results over using email. Ask specifically if FB edition FW is supported on the unit you have and if it is, where do you get regional or EU spec FW for it...Let us know what you find out.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!
Pages: 1 [2] 3 4