• September 23, 2019, 02:36:03 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: 3 dap 1360 as repeater problem  (Read 5506 times)

HopelessRomantic

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 7
3 dap 1360 as repeater problem
« on: September 01, 2015, 01:15:57 AM »

good day. Please help on my problem with dap 1360. I will setup on my school building. I have no problem when i only connect one dap 1360 to my main as repeater. But when i connect the second dap 1360 as repeater i can't connect. Please help.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47763
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: 3 dap 1360 as repeater problem
« Reply #1 on: September 01, 2015, 07:36:22 AM »

Link>Welcome!

  • What Hardware version is your DAP? Look at the sticker under the DAP.
  • Link>What Firmware version is currently loaded? Found on the DAPs web page under status.
  • What region are you located?

Are you connecting the 2nd DAP to the main host router? or the 2nd DAP to the 1st DAP?

Its recommended to only repeat a signal once. Also your main host router may not be supporting of two repeaters. You may need to LAN wire the DAP and it up as a stand alone AP.

These DAPs are designed for home use and may not be a good idea for a school or business.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

HopelessRomantic

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 7
Re: 3 dap 1360 as repeater problem
« Reply #2 on: September 01, 2015, 11:36:25 AM »

Thanks for the reply sir. I connect the second dap to dap 1. But i also tried in main router. Same result. No internet on all devices connected. What should i do sir?
Hardware ver f1
Firmware 6.05
Country is saudi arabia. Thanks.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47763
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: 3 dap 1360 as repeater problem
« Reply #3 on: September 01, 2015, 12:26:39 PM »

Have you swapped the 2nd DAP in for the 1st DAP an see if it works? Turn off the 1st DAP.

Do you get internet with just 1 DAP connected?
I don't think you can connect a DAP to the 1st DAP in repeater mode like a daisy chain. Only one repeater can connect to the main host routers wifi.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

HopelessRomantic

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 7
Re: 3 dap 1360 as repeater problem
« Reply #4 on: September 01, 2015, 02:09:45 PM »

Yes , there is internet when im using only one dap. Is it only dap 1360 can not be daisy chain? Or all repeater? What the best i can do sir?i have 3 dap 1360. + main router from stc afaq. Is this good ?------ main router> dap 1360 as ap> dap as repeater connected to dap ap?> and the last dap will connect to main router as repeater. Or it will work if i connect also to ap?  Thanks sir
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47763
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: 3 dap 1360 as repeater problem
« Reply #5 on: September 02, 2015, 06:33:59 AM »

main router> dap 1360 as ap> dap as repeater connected to dap ap?> This should work.

You can't change any channels or modes on the 2nd DAP while in repeater mode. It's connected to the 1st DAP which sets the channels and modes that the 2nd DAP repeats. You can change the channels and modes ON the 1st DAP only.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

HopelessRomantic

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 7
Re: 3 dap 1360 as repeater problem
« Reply #6 on: September 03, 2015, 05:14:39 AM »

Ok bro . ill do your suggestion. But one thing bro, how many dap can i connect to dap 1 as repeater?  And is there no problem if they are the same channel (ap>repeater>repeater)?  But the dap 1 (ap) and main router is not in the same channel. Thanks again
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47763
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: 3 dap 1360 as repeater problem
« Reply #7 on: September 03, 2015, 07:01:58 AM »

I can only presume that this configuration will not work for daisy chaining repeaters. Repeating only once.

Ok bro . ill do your suggestion. But one thing bro, how many dap can i connect to dap 1 as repeater?  And is there no problem if they are the same channel (ap>repeater>repeater)?  But the dap 1 (ap) and main router is not in the same channel. Thanks again
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

HopelessRomantic

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 7
Re: 3 dap 1360 as repeater problem
« Reply #8 on: September 03, 2015, 08:43:35 AM »

Bro,How to daisy chain dap 1360 as repeater?  Is my idea right? Main router > dap 1 ap> dap 2 repeater. , dap 3 repeater connected to main router.
« Last Edit: September 03, 2015, 08:46:03 AM by ibien »
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47763
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: 3 dap 1360 as repeater problem
« Reply #9 on: September 03, 2015, 12:31:42 PM »

NO, you can only repeat using one DAP connected to the one DAP that's operating in AP mode.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

HopelessRomantic

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 7
Re: 3 dap 1360 as repeater problem
« Reply #10 on: September 04, 2015, 12:44:33 AM »

Ok bro. I'll update you. Thank you very much.
Bro, what ap repeater that can you daisy chain? What dlink? tplink or linksys. Thanks for your time. :)
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47763
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: 3 dap 1360 as repeater problem
« Reply #11 on: September 04, 2015, 06:27:52 AM »

Repeaters don't daisy chain.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

HopelessRomantic

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 7
Re: 3 dap 1360 as repeater problem
« Reply #12 on: September 17, 2015, 05:35:32 AM »

Please help sometimes my laptop and cellphone is no browsing when connected to repeater but i can ping website.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47763
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: 3 dap 1360 as repeater problem
« Reply #13 on: September 17, 2015, 07:03:58 AM »

I recommend that you phone contact your regional D-Link support office and ask for help and information regarding this. We find that phone contact has better immediate results over using email or FB> https://www.facebook.com/mydlink?fref=ts.
Let us know how it goes please.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting