• November 21, 2019, 09:51:27 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Pages: 1 2 [3] 4 5

Author Topic: Using 868L with both channels  (Read 19594 times)

jangodoggy

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 90
Re: Using 868L with both channels
« Reply #30 on: March 27, 2014, 12:30:14 PM »

Ok i'll try your last suggestion  ;D
Logged

jangodoggy

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 90
Re: Using 868L with both channels
« Reply #31 on: March 27, 2014, 12:49:00 PM »

My wireless securitymode for 2.4ghz is wpa personal.
wpa mode is wpa 2 only AES

5 ghz is  wpa personal with AES
and wpa mode is wpa 2 only AES
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47921
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Using 868L with both channels
« Reply #32 on: March 27, 2014, 12:51:10 PM »

That should work...
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

jangodoggy

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 90
Re: Using 868L with both channels
« Reply #33 on: March 27, 2014, 12:53:53 PM »

Hope so should had gotten the asus rt68u instead :'(

Too much trouble with settings with this device.

Do think a firmwareupgade will make it more solid and
make the wifi more stable?
Logged

jangodoggy

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 90
Re: Using 868L with both channels
« Reply #34 on: March 27, 2014, 01:03:17 PM »

mac air still won't connect to 5 ghz????????
Removed all wifi unless 5 ghz channel and can't
open safari? What am i doing wrong?

I now have a router that only use the old 2.4 ghz
channel so there was no sence in buying this new
thing when my old dir 655 did the same:)

Any last suggestions ?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47921
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Using 868L with both channels
« Reply #35 on: March 27, 2014, 01:27:16 PM »

If iPhone5s are connecting to 5Ghz and Mac Air, isn't, I might presume that there is a problem with the Mac Air...
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

jangodoggy

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 90
Re: Using 868L with both channels
« Reply #36 on: March 27, 2014, 01:35:38 PM »

Hi iphone 5 won't either connect to 5 ghz :'(

You must know i'm new with advanced settings on
these routers, but there is something i'm missing
with the 5 ghz setup? Maybe i should start all over
and follow install instructions from the dlink pdf file
setting up 2.4 and 5 ghz. AC standard is 5 ghz,right?

What about teamviewer? Is it possible for you to help
this way if  we can find the time for it?
Logged

jangodoggy

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 90
Re: Using 868L with both channels
« Reply #37 on: March 27, 2014, 01:44:45 PM »

We have 2 iphone 5 one iphone 4s 2 macbooks, air and pro
with ac adapters. Only my iphone 4s and my boxee box use
the N standard. Just saying:)
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47921
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Using 868L with both channels
« Reply #38 on: March 27, 2014, 01:46:13 PM »

Ok, lets try this, Set the 5Ghz radio for single mode N, and disable WiFi security temporarily. Does any of the Iphone 5s or Mac air connect to the 5Ghz Radio?
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47921
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Using 868L with both channels
« Reply #39 on: March 27, 2014, 01:48:54 PM »

  • Link>What Firmware version is currently loaded? Found on the routers web page under status.
  • What region are you located?
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

jangodoggy

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 90
Re: Using 868L with both channels
« Reply #40 on: March 27, 2014, 02:15:33 PM »

Hi i'm leaving you for to day it's bedtime
here in Europe Denmark:) But i'll get back
tomorrow and try your last option before
i write you again:)

Thanks for your help my friend ;D ;D
Logged

jangodoggy

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 90
Re: Using 868L with both channels
« Reply #41 on: March 27, 2014, 02:17:35 PM »

I,m on firmware 1.04  ;D
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47921
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Using 868L with both channels
« Reply #42 on: March 27, 2014, 02:22:26 PM »

Ok, try the suggestion and we'll go from there. A FW update maybe needed. Let us know about the test first. Night.  ;)
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

jangodoggy

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 90
Re: Using 868L with both channels
« Reply #43 on: March 28, 2014, 07:32:55 AM »

Hi well it seems like the iphone 5 now can connect
to the 5 ghz channel after i set the security to none?

Haven't tried the macbook air yet since my wife is still
at work :)

Is a firmware update necessary? Read other threads
where the firmware update made made the problems
worse so?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47921
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Using 868L with both channels
« Reply #44 on: March 28, 2014, 07:39:02 AM »

Ok so the phones can connect...I presume the air will as well.

It's a test that should be done to see if there is any security or WiFi issues. Seems that there is a WiFi security issue between the router and the devices.

Test the Air out when it's available and we can go from there...
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting
Pages: 1 2 [3] 4 5