• July 22, 2019, 05:31:50 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Pages: [1] 2 3

Author Topic: FORUM USER REQUESTS and BUGS  (Read 30668 times)

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47581
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
FORUM USER REQUESTS and BUGS
« on: September 17, 2013, 09:18:33 AM »

This thread is in regards to what users would like to request DLink to review and consider adding features to the routers FW and operation. Also this thread includes any reports of bugs that are re-producible, that should be reviewed by DLink seen bythat should be reviewed by DLink seen by us users. Please be detailed, concise and tactful when posting the requests and bug details.

Do not arbitrarily post defects or bugs here. Before reporting concerns about defects or bugs, please ensure that troubleshooting of the problem has been thoroughly completed before posting a problem about defects. Not all issues are a defect or bug related. Let other users help you troubleshoot the problem first before posting here. Post your initial concerns or problems in the forums first before posting here. Many issues seen are not bugs. Inappropriate content will be removed.

Demanding anything will not get us anything. There are no guarantees.

Please keep other subjects, topics and questions to other threads and posts. This thread is just a central list of Features and Bugs for review by DLink.

If you like, you can PM me your list and details and I will add them to a list I've started here if needed.  ;)


FEATURE REQUESTS:
Example: 1. Add router web page timeout options. (Would help to disable this when working with users in making operations in a slow manor or for those who like to keep the routers page open there browsers for a long period of time.)


DEFECTS:
Example: 1. At 24 MAC entries it said "You cannot add more rules because the table is full. " Need to find out if this is a defect if other rules are not set up in the pool or if there is an actual limitation on setting up the amount of MAC entries you can have.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

orion23

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 1
Re: FORUM USER REQUESTS and BUGS
« Reply #1 on: September 18, 2013, 05:37:26 PM »

Hello!

I can't believe this has to be requested but:

Please increase the # of DHCP reservations available...right now only 24-25 are possible and I need more.

Other routers allow this (WD, Asus), don't see what the big deal is, in fact, this goes back to my DIR-655 which has the same limitation, but instead in the year 2013.

Thanks!
Logged

tweberis

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 24
Re: FORUM USER REQUESTS and BUGS
« Reply #2 on: October 07, 2013, 09:17:14 PM »

I would like the ability to set custom NTP servers again as in my DIR-855 so all my devices pull their time from the same source. Thanks!
Logged

elpibe10

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 3
Re: FORUM USER REQUESTS and BUGS
« Reply #3 on: December 18, 2013, 03:07:04 AM »

Feature Request :
- Enable Static Route to LAN

I've 2 WAN connections with 2 LANs (different subnets) at my residence and I need this feature so that both networks can communicate freely via an Inter-LAN router.

Tried the 'firebug' on Firefox 'trick' but it didn't work despite router successfully showing the static route to LAN.

Bug Fix :
- Bridge Mode needs to allow long key (i.e. password for WPA2/Personal).  Mine is currently 28 characters (yes I've no problem remembering that list of garbage  ;D) and the DIR-868L is able to connect but can't access anything on the LAN or internet.

At the moment, my DIR-868L is back in the box as I can't use it on either mode (Router or Bridge) due to the above 2 issues.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47581
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: FORUM USER REQUESTS and BUGS
« Reply #4 on: December 18, 2013, 07:04:20 AM »

Please post in the main forum about the 868L connecting and not being able to get internet.

As for routing, this router may not support that feature. I recommend phone contact D-Link support and asking which model router supports Static Routes to LAN. There maybe a work around as well for the 868L.

I believe most DIR and DGL series routes only support a max char count of 15 for PWs.

Please make a new post in the forum and maybe we can help you get your 868L going.

Good Luck.
Feature Request :
- Enable Static Route to LAN

I've 2 WAN connections with 2 LANs (different subnets) at my residence and I need this feature so that both networks can communicate freely via an Inter-LAN router.

Tried the 'firebug' on Firefox 'trick' but it didn't work despite router successfully showing the static route to LAN.

Bug Fix :
- Bridge Mode needs to allow long key (i.e. password for WPA2/Personal).  Mine is currently 28 characters (yes I've no problem remembering that list of garbage  ;D) and the DIR-868L is able to connect but can't access anything on the LAN or internet.

At the moment, my DIR-868L is back in the box as I can't use it on either mode (Router or Bridge) due to the above 2 issues.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

shyha

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
Separate folders for DLNA
« Reply #5 on: December 30, 2013, 05:00:07 AM »

Hi everyone,

I would love to see new option - separate folders for DLNA media. Currently it's possible to select the main folder for all of it which ends up with all album art visible as pictures etc. It would be great to allow to select which folder(s) hold(s) pictures which is/are for video and which for music.

Cheers, thanks!
Logged

shyha

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
Seperate accounts for SMB
« Reply #6 on: December 30, 2013, 05:08:37 AM »

Oh, sorry for multiple posts but in this particular topic it seems to be legit.

In the storage section of the setup it's possible to set up multiple accounts for SharePort Web Access while in order to access connected storage media using SMB or simple windows share I need to access it using router's admin credentials. As far as I can see, using SharePort application on Windows doesn't require any form of identification although I might be wrong with this one. Anyway since there's already some kind of user control within the 868L I would love to map network media using those accounts. Second of all it would add some kind of privacy to network users but what is more important - safety. Some less experienced user can accidently remove data from disk and admin credentials start to fly around which is not desired at all.

Cheers!
Logged

Stefanotti

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 1
Re: FORUM USER REQUESTS and BUGS
« Reply #7 on: February 18, 2014, 12:55:48 AM »

Hi there!

I'm also looking for the feature, to type in my own NTP Server instead of just choose the D-Link-Server.

Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47581
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: FORUM USER REQUESTS and BUGS
« Reply #8 on: February 19, 2014, 08:36:12 AM »

cordaxm - "I would like to see Mac addresses added to inbound filtering.  I'm using port forwarding with inbound filtering to keep ports showing closed from the wan side except from the IP set inside inbound filtering. Issue is,  I'm using a cell phone and tablet to access my server and using the D-Link IOS app's and Android app's and my IP changes often with a cell phone. Not sure if there is another way to fix this but having mac addresses inside the inbound bound filters would solve the issue.

Request: I would like to be able to assign mac addresses inside inbound filter."

This has been commented on:
http://forums.dlink.com/index.php?topic=58114.0
« Last Edit: February 19, 2014, 08:40:44 AM by FurryNutz »
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47581
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: FORUM USER REQUESTS and BUGS
« Reply #9 on: March 15, 2014, 08:49:46 PM »

1. Bad WiFi connection experiences in Bridge mode when connected to a DGL-5500 in AC mode while gaming with XBox wired to 868L.
2. All FW versions effected since v1.02 bridge was added.
3. Doesn't happen if 868L is connected to 865L as main host router.
4. Doesn't happen if 865L is bridged connected to the DGL-5500 router.

D-Link is aware of this issue.

Different Internet Globe LED behaviors seen between the 865L and 868L. The 865L blinks in bridge mode, the 868L is steady ON in bridge mode.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47581
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: FORUM USER REQUESTS and BUGS
« Reply #10 on: April 07, 2014, 07:42:51 AM »

Go into the 868L under Advanced/Virtual Server. You can't select NEVER under the Scheduling option. Only ALWAYS is seen.

http://forums.dlink.com/index.php?topic=58837.0
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

tweberis

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 24
Re: FORUM USER REQUESTS and BUGS
« Reply #11 on: April 08, 2014, 08:04:31 PM »

1) Would like to see the ability to set the channel width statically to the higher options. Example: 5GHz band is set to ac only but my only static option is 20MHZ. The auto options include up to 80MHz. Likewise 20/40 only for the 2.4GHz band.

2) Would love to see an HTML5 refresh for the GUI like that of the DAP-1520 extenders just released.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47581
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: FORUM USER REQUESTS and BUGS
« Reply #12 on: April 09, 2014, 07:29:55 AM »

Can you provide a screen shot of this Channel Width selections please?

1) Would like to see the ability to set the channel width statically to the higher options. Example: 5GHz band is set to ac only but my only static option is 20MHZ. The auto options include up to 80MHz. Likewise 20/40 only for the 2.4GHz band.

2) Would love to see an HTML5 refresh for the GUI like that of the DAP-1520 extenders just released.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47581
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: FORUM USER REQUESTS and BUGS
« Reply #13 on: May 16, 2014, 11:00:53 AM »

Any status on this?

 ???
1) Would like to see the ability to set the channel width statically to the higher options. Example: 5GHz band is set to ac only but my only static option is 20MHZ. The auto options include up to 80MHz. Likewise 20/40 only for the 2.4GHz band.

2) Would love to see an HTML5 refresh for the GUI like that of the DAP-1520 extenders just released.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

tweberis

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 24
Re: FORUM USER REQUESTS and BUGS
« Reply #14 on: June 02, 2014, 07:58:56 PM »

Any status on this?

 ???

Sorry, did not get an email notification about the post change. Here is the screenshot showing the settings of the channel width. I've tried "mixed" and "only" versions of the g,n,ac but all result in the same channel width options like below for both bands.

Logged
Pages: [1] 2 3