• February 25, 2020, 11:11:40 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: DWA 131 drops connection.... and goes crazy!!  (Read 60915 times)

Volgrand

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
DWA 131 drops connection.... and goes crazy!!
« on: June 20, 2012, 05:16:52 PM »

I bough a dwa 131 nano wireles adapter. At start seemed to work well, but shortly after it started to work badly.
  • Drops connection speed to unable-to-work-with-my-computer speed (1k/second, or even 300 bytes per second!)
  • Suddenly looses connection, and the connection program refuses to reconnect with my wifi.
  • Sometimes, the wifi searcher simply doesn't detect wifi connections at random basis (and of course, my wifi is never disponible to connect). I have a labtop next to the computer and I can confirm the connection strength is more than 72%, and that all wifis were still active.
  • Many times, after loosing connection, I select my connection and click to "activate". The program does nothing.
Thinking that I may had been infected by a virus or a trojan, I decided to completelly format my computer. But there were no changes in the behaviour of the wireless nano adapter.

I'm using windows 7 home edition.
As a note, my computer (obviously) didnt have a wifi adapter, but yes it has an ethernet card (which I used to use to connect to the router by cable, but now I'm unable).

Please help, I'm desperate for a solution.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 48383
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DWA 131 drops connection.... and goes crazy!!
« Reply #1 on: June 28, 2012, 11:22:45 AM »

ink>Wireless Installation Considerations
What wireless modes are you using on the host router?
Try single mode G or N or mixed G and N?

Channel Width set for Auto 20/40Mhz or try 20Mhz only.
Try setting a manual channel to a open or unused channel.
What security mode are you using? Preferred security is WPA-Personal. WPA2/AES Only. Some WiFi adapters don't support AES, so you might want to try TPIK only or Auto.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

Volgrand

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
Re: DWA 131 drops connection.... and goes crazy!!
« Reply #2 on: July 03, 2012, 07:18:01 AM »

I tried everything. I finished by buying a PLC system (the one that permits you to use the electric wire system to connect it to the internet through the router). Nothing worked to make my dwa 131 working properly. My connection finished dropping, in the best cases, from 5 megabytes per second (my normal speed) to 25 Kbbs.

Really dissapointed with DWA. It was a waste of money. I hope someone wants to buy it back...
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 48383
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DWA 131 drops connection.... and goes crazy!!
« Reply #3 on: July 03, 2012, 07:43:34 AM »

Any cordless house phones?
Any other WiFi routers in the area? Use InSSIDer to find out. How many?
Does the DWA act the same way if you take it to a different wireless AP location, say a friend, family or neighbors place?

If you feel the unit is bad then contact DLink support and ask for an RMA.
« Last Edit: July 03, 2012, 07:49:50 AM by FurryNutz »
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!