• November 24, 2020, 01:24:11 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: DIR-605L Wireless Router Acting Weird  (Read 620 times)

Reverberocket

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 1
DIR-605L Wireless Router Acting Weird
« on: September 18, 2020, 02:03:41 PM »

O.K.  So this post is a shot in the dark.  I know the router is OLD, but I'm so curious as to it's behavior that I'm posting this here in hopes of putting my overwhelmed mind to ease.

Main issue:  I have my router set to enable hidden wireless (SSID).  When initially logging in to the WiFi via Windows 10, I need to scroll to the Hidden Network (as expected).  Once I enter the network ID and Password, I frequently (for a few years now!) see multiples of my network ID name ( WWWcon ).  Up until now, it has been 1 to 4 available connections to WWWcon.  Now I'm seeing up to 11 instances of my SSID.  I don't understand why that is occurring.  Recently, my WiFi connections have been dropping out.  That results in going back in through the network connection icon in the taskbar and selecting one of multiple WWWcon "broadcasts".  (See cropped screenshot)

So why are there so many "broadcasts"?  And why are they even showing up if my SSID is set to now broadcast ( I see the WWWcon availability in other appliances - my phone, my truck, etc.)

2nd issue (minor):  Years ago, the login to the router resulted in the configuration screen presenting in French ( I believe ).  I don't know how this changed from the original English version.  Clicking on the Configurazione Manuale button takes to me to the regular access of the router in English.  Weird.





(I'm not seeing the images in the post.  Here are the links:

https://photos.app.goo.gl/reTMfusgv7GEyYfL9
https://photos.app.goo.gl/u6HaASatyGaWBjsw6
« Last Edit: September 19, 2020, 07:48:40 AM by Reverberocket »
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49365
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DIR-605L Wireless Router Acting Weird
« Reply #1 on: September 19, 2020, 08:44:00 AM »

Link>Welcome!

  • What Hardware version is your router? Look at sticker under the router case.
  • Link>What Firmware version is currently loaded? Found on the routers web page under status.
  • What region are you located?
  • Are you wired or wireless connected to the router?
  • Has a Factory Reset been performed?


Wireless Configurations
Links>Wireless Installation Considerations and Managing Signal Congestion and Good Neighbour Policy
  • Ensure the default (dlink) SSID name is changed. Ensure that different SSID names are used between each WiFi 2.4/5Ghz radios. Can be anything and not something that's already in use by any neighbouring WiFi routers. Under Setup/Wireless/Manual.
  • What wireless modes are you using?
  • 2.4Ghz Routers only: Try single mode G or N or mixed G and N?
  • Channel Width set for Auto 20/40Mhz or try 20Mhz only.
  • Try setting a manual Channel to a open or unused channel. 1, 6 or 11. 11 for single mode N if the channel is clear. 13 for EU regions.
  • What security mode are you using? Preferred security is WPA-Personal. WPA2/AES Only. Some WiFi adapters don't support AES, so you might want to try TPIK only or Auto TPIK and AES.
  • What wireless devices do you have connected?
  • Ensure any devices with WiFi adapter drivers are updated.
  • Any 2.4Ghz or 5Ghz cordless house phones or WiFi APs near by that maybe causing interferences?
  • Any other WiFi routers in the area that maybe causing interferences? Link> Use a WiFi Scanner to find out. How many?
  • If you have any of these options, Try turning OFF or ON Short GI, WLAN Partition, Extra Wireless Protection and HT 20/40 Co-existence if you have it. Also testing with HT20/40Mhz Co-existence enabled will impact results as well. I prefer to use this option OFF. Recommended settings are default. Under Advanced/Advanced Wireless.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!