• June 05, 2020, 07:41:57 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Dynamic VLAN, wrong/no VLAN on supplicant reconnection  (Read 145 times)

mkuss

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 1
Dynamic VLAN, wrong/no VLAN on supplicant reconnection
« on: May 15, 2020, 01:01:17 AM »

Hi,

I have issues using dynamic VLAN.

The AP is set to WPA/AES and authenticates supplicants against an external Radius Server. VLAN mode is enabled. In most cases the VLAN assignment works fine. But I have at least one supplicant which gets the correct VLAN ID on the first connection to the AP. If the client leaves the network and than reconnects, it has no VLAN ID/is assigned to the native VLAN. Other clients work without this issue.
The log of the Radius server (and sniffing the traffic) shows, that the AP does not communicate with Radius server on 2nd access request of this client.

Has anybody an idea to solve this behaviour?

Regards


Log from DAP:
1st connection:
May 14 21:20:28  |  [Wireless] 5G:Association Success:STA F8:84:xx:xx:xx:xx
May 14 21:20:28  |  [Wireless] 5G:WPA-EAP success:STA f8:84:xx:xx:xx:xx
May 14 21:20:28  |  [Wireless] 5G:WPA-EAP success:STA f8:84:xx:xx:xx:xx
May 14 21:20:28  |  [Wireless] 5G:4-way handshake start:STA f8:84:xx:xx:xx:xx
May 14 21:20:28  |  [Wireless] 5G:4-way handshake success:STA f8:84:xx:xx:xx:xx
disassociation:
May 14 21:20:33  |  [Wireless] 5G:Received disassociate:STA F8:84:xx:xx:xx:xx (reason 8 )
2nd connection:
May 14 21:20:43  |  [Wireless] 5G:Association Success:STA F8:84:xx:xx:xx:xx
May 14 21:20:43  |  [Wireless] 5G:4-way handshake start:STA f8:84:xx:xx:xx:xx
May 14 21:20:43  |  [Wireless] 5G:WPA-EAP success:STA f8:84:xx:xx:xx:xx
May 14 21:20:43  |  [Wireless] 5G:4-way handshake success:STA f8:84:xx:xx:xx:xx
Logged