• September 29, 2020, 02:22:24 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: DCS-936L issue - no video  (Read 1026 times)

contrarian

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
DCS-936L issue - no video
« on: April 02, 2020, 11:48:47 PM »

I have purchased a DCS-936L and set it up via the MyDLink Lite app on my iphone. I'm able to complete the automated setup successfully and can see the camera listed within the app and it shows as online but am unable to view video. It appears that there's a data connection to the camera as I can see the negotiation between the camera and the app as the video mode is set but I get the spinning circle and eventually the app times out with the message "Video Stream Lost The video stream from your device was lost. Please try again. (Error 0.70_1_5_4_C8) ".

I have tried two different routers with no change. The camera is running FW v1.07.04 (I see this through the app). I have assigned the camera an IP address outside of the router's DHCP range. I have tried putting that IP address in the DMZ.

In the last I have successfully configured a different DCS-936L running the same firmware and I had no issues. It's now elsewhere on a different network so I can't try swapping the cameras. I can connect to it just fine using the MyDLink lite app.

Any advice gratefully received.

Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49222
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DCS-936L issue - no video
« Reply #1 on: April 03, 2020, 09:09:49 AM »

Have you tired a factory reset on the camera, press the reset button for 10 seconds then release then setup-from scratch.
Can you see the video if you log into the cameras web page with IE11x32 browser on a PC?

If a reset doesn't bring the video online, then I presume the camera is faulty...
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

contrarian

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: DCS-936L issue - no video
« Reply #2 on: April 03, 2020, 11:51:40 PM »

Thanks for you reply. When I try to connect via a WIndows PC I can't see any video. Here's as far as I get: (IE pop-up to show version).

Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49222
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DCS-936L issue - no video
« Reply #3 on: April 04, 2020, 12:09:06 PM »

my version of IE in Windows 10 reads v11.719...


Is my 936L working today. (this image will be auto deleted in 30 days.)

If you turn OFF the 1st 936L, doesn't change anything?
If your 2nd 936L isn't working, i would return it for another one.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

contrarian

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: DCS-936L issue - no video
« Reply #4 on: April 04, 2020, 12:26:44 PM »

I can't easily get to the 2nd DCS-936L - it's remote from me and on a different network.

Will check IE versions.

Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49222
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DCS-936L issue - no video
« Reply #5 on: April 04, 2020, 12:40:55 PM »

Are you trying to access the 2nd 936L from a remote location? If you are then try using mydlink.com if you have it setup and associated with a mydlink.com account.

Otherwise you'll need to be on the same network and at the same site where this camera is to connect to it's web page locally.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

contrarian

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: DCS-936L issue - no video
« Reply #6 on: April 05, 2020, 07:24:10 AM »

Let me clarify. First DCS-936L installed perhaps a year ago, tested on my home network and then installed on a remote network. Accessible without issue via the MyDLink Lite app.

Then tried to install a 2nd DCS-936L on my home network where it will stay. Used MyDLink Lite app and had no trouble adding it but can't see video as a local or remote camera. It's as though there's a data connection as I could send the command to format the SD card but there's no video connection. Reset the camera and added it to the network without help of the app and tried to  view the video via its web interface and still can't see anything.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49222
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DCS-936L issue - no video
« Reply #7 on: April 05, 2020, 11:22:59 AM »

Ok, wanted to be sure.

I would return the 2nd camera to place of purchase and get another one. Please let the seller know that the camera is faulty and should be returned to D-Link if at all possible. You can try and contacting D-Link support to see if an RMA option is available.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!