• September 25, 2020, 03:52:01 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: cannot save QoS settings [fixed]  (Read 306 times)

dingfelder@gmail.com

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
cannot save QoS settings [fixed]
« on: March 26, 2020, 08:02:54 PM »

Hi

If I go to the QoS settings page, and make a change, Clicking save shows a "please wait" sign and never recovers. 
after a couple minutes, it goes away and you are logged out, with the setings not saved.

Are there any workarounds for this? as currently my speed settings are too low, they are slowing down my connection
______________________________

[update - issue resolved - see 2 posts down]
« Last Edit: March 27, 2020, 01:51:07 PM by dingfelder@gmail.com »
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49209
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: cannot save QoS settings
« Reply #1 on: March 27, 2020, 06:22:09 AM »

What FW version are you using?
What browser are you using?
Be sure to clear all browser caches before entering into the routers web page.

Has a factory reset been performed and setup from scratch?
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

dingfelder@gmail.com

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
Re: cannot save QoS settings [fixed]
« Reply #2 on: March 27, 2020, 01:50:14 PM »

Thanks for replying - answers below

What FW version are you using? 
DIR-882 HW:A1 FW:1.20
________________________
What browser are you using?
tried multiple - chrome, edge, firefox
________________________
Be sure to clear all browser caches before entering into the routers web page.
always :)
________________________
Has a factory reset been performed and setup from scratch?
no - as this just masks the issue, its not a solution - if users have to do a factory wipe before they can use functionality, then its a bug.
________________________

Update:
1.  I took a chance and upgraded to 1.3 security beta
That immediately fixed the save issue, was able to change QoS settings.
But the download speed dropped to 50 - ouch (slow up too)

2.  waited 12 hours including couple of restarts and speed stayed way low.

3.  downgraded to 1.2 firmware
speeds went immediately back up to over 500
and QoS settings remained the same as what I had set under 1.3

So - some serious bugs there but i'm leaving it as is now, don't want to risk breaking it more
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49209
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: cannot save QoS settings [fixed]
« Reply #3 on: March 27, 2020, 03:50:57 PM »

Link>Welcome!

  • What region are you located?
  • Are you wired or wireless connected to the router?

Internet Service Provider and Modem Configurations
  • What ISP Service do you have? Cable or DSL?
  • What ISP Modem Mfr. and model # do you have?

Did you factory reset the DIR after v1.30 was applied then setup from scratch?
I just connected my 882 earlier today and it's see's near 900Mbps on a 1Gb ISP service here. Mines loaded with v1.30. QoS is not enabled.


Thanks for replying - answers below

What FW version are you using? 
DIR-882 HW:A1 FW:1.20
________________________
What browser are you using?
tried multiple - chrome, edge, firefox
________________________
Be sure to clear all browser caches before entering into the routers web page.
always :)
________________________
Has a factory reset been performed and setup from scratch?
no - as this just masks the issue, its not a solution - if users have to do a factory wipe before they can use functionality, then its a bug.
________________________

Update:
1.  I took a chance and upgraded to 1.3 security beta
That immediately fixed the save issue, was able to change QoS settings.
But the download speed dropped to 50 - ouch (slow up too)

2.  waited 12 hours including couple of restarts and speed stayed way low.

3.  downgraded to 1.2 firmware
speeds went immediately back up to over 500
and QoS settings remained the same as what I had set under 1.3

So - some serious bugs there but i'm leaving it as is now, don't want to risk breaking it more
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

ashishchandra

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 26
Re: cannot save QoS settings [fixed]
« Reply #4 on: March 28, 2020, 09:26:35 AM »

If you apply QOS, for some reason download will be limited to 150Mbps. QOS seems to be broken as well
Logged