• October 30, 2020, 01:39:25 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: some port lost connect after weekend  (Read 4830 times)

uuilee

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 1
some port lost connect after weekend
« on: August 23, 2009, 06:55:10 PM »

Dear sir,

We can not connect to the switch after weekend or some holidays on some ports (not use in holidays).
The pc's network card link light is on , but can't ping the switch ip from the pcs.

But the server's network is OK, because it  is on all day.
we must reboot the switch , then these ports connect with pcs will work normally.

How can I do.

my config
Device Type    DGS-1224T
Firmware Version    4.21.01
Protocol Version    2.001.003
MAC Address    00-24-01-3c-f1-93
DHCP Client    Disabled   Settings
IP Address    10.0.0.11
Subnet Mask    255.255.255.0
Default Gateway    10.0.0.254
Safeguard Engine    Disabled   Settings
Trap IP    0.0.0.0
System Name    DGS-1224T
System Location    engineer
Login Timeout (minutes)    5
System Up Time    0 days 0 hours 58 mins 43 seconds
802.1D Spanning Tree    Enabled    Settings
Port Mirroring    Disabled   Settings
Broadcast Storm Control    Disabled   Settings
Jumbo Frame    Disabled   Settings
IGMP Snooping    Disabled   Settings
SNMP Status    Disabled   Settings
802.1x Status    Disabled   Settings
802.1Q Management VLAN    Disabled   Settings
Trusted Host    Disabled   Settings
Power Saving    Disabled   Settings
Logged

Fatman

  • Poweruser
  • Level 9 Member
  • ****
  • Posts: 1675
Re: some port lost connect after weekend
« Reply #1 on: August 24, 2009, 09:01:58 AM »

When that port doesn't work does it appear in the switches ARP table?
Does the switch appear in it's ARP table?

Does a ping in either direction resolve the issue?
Logged
non progredi est regredi

rhodco

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 1
Re: some port lost connect after weekend
« Reply #2 on: November 02, 2009, 05:25:30 PM »

This sounds similar to a problem my client is having with a DGS-1024D (HW Ver C3). We've tried 3 different switches but this intermittant problem keeps coming back. Only one server and about 12 - 15 client PC's and 4 network printers attached so load should not be a problem:

Sometimes, usually in the morning, the switch just drops all connections. Can't ping anything. Rebooting PC's and the server does nothing. The only thing that resolves the problem is to unplug AC power to the switch for a few seconds and plug it back in. This happens about once a week or so. No discernible pattern to it. After 3 DLink switches, I'm wondering if anyone else has experienced this problem before? Any suggestions would be appreciated.
« Last Edit: November 02, 2009, 05:48:05 PM by rhodco »
Logged

Fatman

  • Poweruser
  • Level 9 Member
  • ****
  • Posts: 1675
Re: some port lost connect after weekend
« Reply #3 on: November 03, 2009, 08:23:05 AM »

rhodco,

Well as that is an unmanaged switch (rhodco sent a correction concerning the model) the only thing we can really do is a little better troubleshooting to try to determine the real issue.  Given you have been through 3 of these things calling in sounds like a great idea.
Logged
non progredi est regredi

cwall64

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 1
Re: some port lost connect after weekend
« Reply #4 on: December 07, 2009, 07:25:53 AM »

rhodco,
I am having the exact same issue with the DGS-1024D in a house, but not as frequent.  Has anyone figured it out?
Logged