• December 14, 2019, 12:46:17 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Pages: [1] 2

Author Topic: Cannot change Secondary 5GHz Wi-Fi Channel from auto  (Read 1436 times)

YesThisIs

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 9
Cannot change Secondary 5GHz Wi-Fi Channel from auto
« on: May 28, 2019, 03:06:51 PM »

So i have DIR-890L running latest FW (1.21) Tried to change it from 1.20 but problem continued.

Also tried factory reset, no change.

So my problem is that it won't let me change secondary 5GHz channel from auto to anywhere else. (In my area the channel it is currently is pretty polluted 108)

The Primary 5ghz changes fine, but the secondary only shows blank bellow auto. When i try to change to that blank, it wont change the channel or give me options to change it anywhere else but to auto after saving.

I will attach pictures:
 https://imgur.com/a/VDZzSgI
https://imgur.com/a/JJnhCOM

Any tips? Tried this on Windows 10 that is connected to the router with cable. Also tried this with mac and different browsers, no change.

Thanks!
« Last Edit: May 28, 2019, 03:28:44 PM by YesThisIs »
Logged

FurryNutz

  • Poweruser

  • ▲▲
  • *****
  • Posts: 47985
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Cannot change Secondary 5GHz Wi-Fi Channel from auto
« Reply #1 on: May 28, 2019, 04:37:29 PM »

What browser are you using? Try IE11x32, FF or Opera?
Has a factory reset been performed and setup from scratch?
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

FurryNutz

  • Poweruser

  • ▲▲
  • *****
  • Posts: 47985
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Cannot change Secondary 5GHz Wi-Fi Channel from auto
« Reply #2 on: May 28, 2019, 04:52:51 PM »

Just checked mine, IE11x32, Disabling Smart Connect, I can select manual channel for ALL radios including the 2ndary 5Ghz which shows channels 149 thru 165 for me.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

YesThisIs

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 9
Re: Cannot change Secondary 5GHz Wi-Fi Channel from auto
« Reply #3 on: May 29, 2019, 01:29:23 AM »

Thank you! I tried to factory reset, no change.

Also tried to smart connect off, (doesn't even give me the option to change advanced settings.)

Also tried IE on win10, Chrome (on Mac and on windows), Firefox (on Mac and on windows) and safari on Mac. All same results. The primary 5ghz changes fine. Secondary is the issue here.

Any ideas what to try next? All help would be appreciated.

Logged

FurryNutz

  • Poweruser

  • ▲▲
  • *****
  • Posts: 47985
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Cannot change Secondary 5GHz Wi-Fi Channel from auto
« Reply #4 on: May 29, 2019, 06:09:28 AM »

Download v1.21 FW file again and lets apply this file using this process:
Emergency Recovery Mode
Use IE11 or FF or Safari browsers for this process.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

YesThisIs

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 9
Re: Cannot change Secondary 5GHz Wi-Fi Channel from auto
« Reply #5 on: May 29, 2019, 07:23:27 AM »

I tried this, with IE and then FF (Firewall off)

First time with Firefox it just straight got 404'd when i pressed update.

Second time (IE) it gave me upgrade failed. I tried this process again but could not manage to connect my router AT ALL for recovery. (Actually was quite freaked out that i bricked my 250 router)

After 5 minutes of no-power, it managed to boot up again. Any ideas that i can maybe try other than this?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser

  • ▲▲
  • *****
  • Posts: 47985
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Cannot change Secondary 5GHz Wi-Fi Channel from auto
« Reply #6 on: May 29, 2019, 08:17:34 AM »

What region are you located?

And you did set up a static IP address on the PC right?

Sounds like this router is in a bad state.
What happens if you downgrade to v1.20? Just try to apply this via the normal FW update web page on the router.
Can you try one of the v1.11 Security versions?
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 10 Member
  • *
  • Posts: 2259
Re: Cannot change Secondary 5GHz Wi-Fi Channel from auto
« Reply #7 on: May 29, 2019, 08:28:53 AM »

I believe the secondary is limited to the upper spectrum of channels. I will have a tech check it today.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser

  • ▲▲
  • *****
  • Posts: 47985
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Cannot change Secondary 5GHz Wi-Fi Channel from auto
« Reply #8 on: May 29, 2019, 08:35:01 AM »

It is...however the OP isn't seeing these channels on his unit in a browser. They don't show up for some reason. I checked mine last nite and the channels appear.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 10 Member
  • *
  • Posts: 2259
Re: Cannot change Secondary 5GHz Wi-Fi Channel from auto
« Reply #9 on: May 29, 2019, 08:39:04 AM »

yeah channels appear on ours too. Gotta click the blue down arrow.

Clear your cache on your browser. Do all other drop-down boxes work? just not that one?
Logged

YesThisIs

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 9
Re: Cannot change Secondary 5GHz Wi-Fi Channel from auto
« Reply #10 on: May 29, 2019, 04:19:08 PM »

I am from EU (Finland if that matters)
Also did change the static IP address (Followed your steps in the other post)

Here's the picture of it: https://imgur.com/a/nQS8rP0
I can either choose blank (that doesn't change the actual channel) or auto.

I will try another firmware. 

Update:
1.10 or 1.10 security variant just would not update. Did give me error "Firmware upgrade failed!" (tried to upgrade from 1.21 and 1.20.)

However, it did let me put 1.20 in it. No change. Still gives me blank.
« Last Edit: May 29, 2019, 04:29:58 PM by YesThisIs »
Logged

FurryNutz

  • Poweruser

  • ▲▲
  • *****
  • Posts: 47985
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Cannot change Secondary 5GHz Wi-Fi Channel from auto
« Reply #11 on: May 29, 2019, 04:28:51 PM »

See if you can get down graded to something lower. There will be some older versions that you can't apply.  ::)
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

YesThisIs

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 9
Re: Cannot change Secondary 5GHz Wi-Fi Channel from auto
« Reply #12 on: May 29, 2019, 04:35:53 PM »

Another update:

https://support.dlink.com/ProductInfo.aspx?m=DIR-890L%2FR

Tried every single one from here. Regular firmwares and security advisements Beta's.
All expect the 1.20 give me the same error  ???

Tried with chrome, IE, and FF

Seriously, wtf is wrong with my unite  :D
Logged

FurryNutz

  • Poweruser

  • ▲▲
  • *****
  • Posts: 47985
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Cannot change Secondary 5GHz Wi-Fi Channel from auto
« Reply #13 on: May 30, 2019, 06:54:23 AM »

If you have v1.20 loaded, try the recovery process and see if you can load v1.10. Try using IE11x32 or Firefox. Be sure to clear all browser caches before accessing the recovery page. Wired PC for this as well.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 10 Member
  • *
  • Posts: 2259
Re: Cannot change Secondary 5GHz Wi-Fi Channel from auto
« Reply #14 on: May 30, 2019, 07:55:16 AM »

That is strange. I looked at our unit here and the channels come on with your settings (802.11ac only and 20/40/80MHz). Possibly since you have the European version, not sure since Wi-Fi channels vary in different regions it is locked to auto. Try selecting other channel width and modes to see if the channels come up.

Also, try a different computer or device. Maybe something quirky but since all the other drop-downs work, probably wont make a difference.
Logged
Pages: [1] 2