• December 14, 2019, 01:18:01 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: DIR-2680 FW v1.03 Build 01 - Official Firmware Release - NA Region!  (Read 1309 times)

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47985
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting

Firmware:   v1.03 Build 01   03/27/2019   NA Region!
Revision Info:   
Problems Resolved:
Fix occasional Wi-Fi configuration lost if power is lost soon after first time setup wizard completes.

Enhancements:
DIR-2680 will now powered on right after DC power is supplied.
Improvement on 802.1p configuration.
Improvement on voice assistant guest zone enable/disable.

Get it here:
NA Region:
DIR-2680

Follow the >FW Update Process

Let us know how it works for you...
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47985
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DIR-2680 FW v1.03 Build 01 - Official Firmware Release - NA Region!
« Reply #1 on: April 03, 2019, 08:30:37 AM »

Slow device connect and Internet access with 2680 in LAN to LAN AP mode:
Setting up 192.168.0.28 for the LAN IP address.
Disabling DHCP Server, uPnP, both multi cast streams, Smart Connect, 2.4Ghz radio.
Enabling DNS Relay, 5Ghz radio only, manual channels (161), Mixed A/N/AC, Power Low or High.
Use a different temp ssid name on the 2680 so to be sure devices were connecting to the 2680's wifi.
Main Host router> passing thru 3 LAN switches.1 DGS-1100 and two HP 1400 series non managed switches><DIR-2680 in LAN to LAN AP mode.
2nd test was with main host router directly to the DIR-2680.

I'm seeing wireless devices take a long time to connect to the 2680 in AP mode. Eventually they set both IP and DNS addresses from the main host router. However, after they get addressing, I get no Internet traffic for about 4-5 minutes, then traffic suddenly seems to work.
I saw this same thing happen when at a 2nd  location in AP mode. I Thought I forgot something, however mine had been working here. So after the update today, reset, load FW, reset and setup from scratch in AP mode, I'm seeing this odd behavior of slow connecting of devices and no Internet access for several minutes after connected, then eventually, I get access. I see this when using speedtest.net installed app on Mac Book Pro 2008, iPhone 6sP and Galaxy Tab S2 and WIndows 7x64 (DWA-180). The after getting connected, the app is trying to find the best server and doesn't until 4 or 5 minutes have pasted then the app finally gets a server to test. 

If I connect a wired connection to the back of the 2680 in AP mode, I get immediate Internet access.

This seem to be the only router that does this. I've configured many other routers in AP mode and have had no issues like this.

Otherwise, the 2680 works in AP mode for the most part. Just give it about 5-10 minutes and you'll be fine, only in this configuration.  ;)
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting