• December 13, 2019, 11:41:37 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Finally Died? Internet Globe Blinks Orange  (Read 1628 times)

Greenhawk84

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 28
Finally Died? Internet Globe Blinks Orange
« on: September 10, 2018, 07:57:14 PM »

So oddly I did  speed test and found my setup was only getting 25mbps down on a 100mbps speed line.

I reset my modem and DGL-5500, but the DGL-5500 never found the internet again.  It sits there and blinks orange forever.  I have used this setup for years without issue.  I plugged my cable modem direct into my PC and I have 100+ mbps now.  It appears my DGL-5500 went awry at some point.

I pin poked the reset button and same issue.  I unplugged everything for a moment and reset, same issue.  I even tried to reflash the firmware in the browser and nothing.  I can still access the browser admin section, but it cannot detect my internet type. 

Perhaps this router has officially died?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47985
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Finally Died? Internet Globe Blinks Orange
« Reply #1 on: September 11, 2018, 06:58:01 AM »

If you've re-flashed and done a factory reset and walked thru the setup wizard with the modem connected and it can't find it, I would presume it's hosed.  :-\
Have you left it OFF for a while then come back and try again?

You can try configuring it for LAN to LAN AP mode and see if WIFI still works, I presume it does.
Only other test would be to load up OpenWRT and see if anything differs. If this still fails, then something HW has failed on the WAN side.


Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting