• October 20, 2018, 06:19:17 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Pages: 1 [2]

Author Topic: VPN - L2TP - Not working  (Read 1109 times)

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 8 Member
  • *
  • Posts: 1416
Re: VPN - L2TP - Not working
« Reply #15 on: September 28, 2018, 01:46:59 PM »

On that page under Advanced Settings, what do you have enabled?  I have all 4 enabled.

I will mirror your settings to see if I can connect
Logged

me_iauras

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 9
Re: VPN - L2TP - Not working
« Reply #16 on: September 28, 2018, 01:52:07 PM »

All 4 options under the Advanced firewall tab are enabled (disabling them however does not make any difference as they are mostly for specific traffic from inside the network like a VPN to a server from outside or VOIP)
Logged

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 8 Member
  • *
  • Posts: 1416
Re: VPN - L2TP - Not working
« Reply #17 on: September 28, 2018, 02:10:50 PM »

Ok we verified with SPI enabled does not allow you to connect as you stated.

There was a ticket from another country in our DTrack system with this exact issue. They gave a beta firmware 1.10B02BETA that fixed the issue. We are testing that firmware now to see if it does work. Not sure why 1.11 didnt have this fix (if it works). If the beta works, I will post here for you to try, then we will reopen the ticket for firmware 1.11.
Logged

me_iauras

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 9
Re: VPN - L2TP - Not working
« Reply #18 on: September 28, 2018, 02:15:18 PM »

great , 10x for you swift work/help .
Logged

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 8 Member
  • *
  • Posts: 1416
Re: VPN - L2TP - Not working
« Reply #19 on: September 28, 2018, 02:22:36 PM »

Well i did drop the ball since you reported this a month ago..... :-[

The beta failed. I will reopen the ticket and hope to hear from them early next week. Thanks for being patient.
Logged

me_iauras

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 9
Re: VPN - L2TP - Not working
« Reply #20 on: September 28, 2018, 11:03:08 PM »

OK thank you  for it .
I actually think that the SPI firewall issues are a little more generall in blocking public/private key transfers .
I'm saying this because in absence of a working VPN I tried to post my NAS portal on the web (to be able to access my data somehow ) via the Port Forward/Virtual Server options . I was succesfull in doing it for the unsecured http portal but the https just doesn't work (I've tried both a Port Fw seting on port 443 towards my NAS and also a Virtual Server with another port , ex. 8443 , pointing to port 443 on my NAS's IP  ); the TLS/SSL handshake just doesn't work . If I disable the SPI firewall then it functions as it should .
I'm hoping that the VPN/Firewall fix will fix this issue too as this one might have a bigger impact on more users than a non functioning VPN which less users would use in my opinion.
Logged

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 8 Member
  • *
  • Posts: 1416
Re: VPN - L2TP - Not working
« Reply #21 on: October 15, 2018, 09:57:22 AM »

Sorry for the delay. I received BETA firmware to fix the vpn issue. Please let me know if this works for you.

ftp://FTP2.DLINK.COM/PRODUCTS/DIR-882/REVA/DIR-882_A1_v1.11B01_for_open_SPI_vpn_noworking_issue_2018_10_12%281012162256%29.bin.zip
Logged

me_iauras

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 9
Re: VPN - L2TP - Not working
« Reply #22 on: October 17, 2018, 12:15:13 PM »

The issue indeed seems to be resolved ; here's hoping that the SPI firewall is active and protecting us and not just "on" .
I'll see in the coming days the stability of the build to conclude if it can be used as a daily driver or not .
Anyway thanks for the work you're doing bridging the gap between the clients and the engineers .

Now I know that I might be reaching for the sky but could we know if the present performance on  the VPN connection is all/roughly all the router can give (in my testing I'm geting ~ 9-10mb/s down and 13-14 mb/s up ) or can there be some further refining of the code to improve the speed .
Anyhoo for now I'm glad it works as is .
« Last Edit: October 17, 2018, 12:20:04 PM by me_iauras »
Logged

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 8 Member
  • *
  • Posts: 1416
Re: VPN - L2TP - Not working
« Reply #23 on: October 19, 2018, 06:58:20 AM »

It is normal for speeds to slow down due to the overhead of the router encrypting/decryption the VPN traffic.  I sent dtrack your speeds you posted earlier in this thread. Will hear back next week.
Logged
Pages: 1 [2]