• November 17, 2018, 05:47:38 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Pages: [1] 2

Author Topic: DCS-936L Fails  (Read 2211 times)

parched12

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
DCS-936L Fails
« on: February 09, 2018, 06:34:26 AM »

I have used D-Link cameras over 10 years.
DCS-936L worst ever. Repeated setup issues, if a power loss occurs it resets to defaults and loses time setting.
Refuses to allow browsers Firefox, Chrome or I.E. 11 to access it.
I have 6 other cameras online ranging from DCS-932L to DCS-5030L, if the DCS-936L locks up which it does regularly it bring down all the other cameras.
Logged

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 8 Member
  • *
  • Posts: 1496
Re: DCS-936L Fails
« Reply #1 on: February 09, 2018, 06:43:10 AM »

Sounds like your 936L is defective. You shouldnt lose any settings if it loses power and you not being able to get to the UI with those IE or FF means something is bad.

Try reflashing the latest firmware and if it continues call tech support for possible RMA or return to point of purchase if possible.

Does the camera run hotter than normal?

Can you access the camera OK with the mydlink or mydlink Lite app?
Logged

parched12

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
Re: DCS-936L Fails
« Reply #2 on: February 09, 2018, 06:45:02 AM »

I.T. Professional for 14 years.
All Firmware updates applied.
Using static I.P. as well.
Useless camera, had to unplug it to keep other 6 running.
Logged

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 8 Member
  • *
  • Posts: 1496
Re: DCS-936L Fails
« Reply #3 on: February 09, 2018, 06:47:55 AM »

Like I said it is prob defective since obviously that isnt the normal behavior for this model camera.

Also maybe something glitched during the last firmware upgrade so reflashing it may in a few cases fix things but if the behavior followed the camera regardless of firmware version then the camera is bad and return it or contact tech support for RMA.

Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 46158
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: DCS-936L Fails
« Reply #4 on: February 09, 2018, 06:49:02 AM »

My 936L doesn't behave this way. Working well for me and my other 2 cameras.
What Mfr and Model # router do you have?
Are all cameras connected to one router? How many other devices are connected to the router besides the cameras?

Please ask for an RMA.

Use IE11 x32 or FF ESR x32 version of there browser. Standard FF and Chrome now blocks various plug ins.

« Last Edit: February 09, 2018, 06:50:34 AM by FurryNutz »
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

parched12

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
Re: DCS-936L Fails
« Reply #5 on: February 09, 2018, 06:51:50 AM »

Just my opinion..... But, Scan setup and Bluetooth setup on latest models. Cumbersome to say the least. Just my opinion.
Logged

parched12

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
Re: DCS-936L Fails
« Reply #6 on: February 09, 2018, 06:52:53 AM »

Linksys latest business class router.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 46158
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: DCS-936L Fails
« Reply #7 on: February 09, 2018, 06:54:07 AM »

There a model #?
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

parched12

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
Re: DCS-936L Fails
« Reply #8 on: February 09, 2018, 06:54:49 AM »

I have 16 D-Link cameras at work, 6 at home. This one really disappointed me.
Logged

parched12

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
Re: DCS-936L Fails
« Reply #9 on: February 09, 2018, 06:57:07 AM »

Sorry, Linksys EA8500 at residence. Not business class router. My mistake.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 46158
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: DCS-936L Fails
« Reply #10 on: February 09, 2018, 07:02:51 AM »

I see.

What wireless modes are you using on the router? My camera seems to work best on N only, WPA2 and AES only. Manual channel 1 or 11 on 2.4Ghz.

I would disable any Beamforming or MIMO features on the router as well if there are any supported.

Give a FW install again on the camera using IE11 or FF ESR version of there browser. Factory reset after the FW install then setup from scratch. Have the cameras networkings set up for SSID and PW with the main host router.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

parched12

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
Re: DCS-936L Fails
« Reply #11 on: February 09, 2018, 07:03:09 AM »

Just so you know.... Found a secret certificate hidden on device pointing back to China. Spooked me. Deleted certificate.
Logged

parched12

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
Re: DCS-936L Fails
« Reply #12 on: February 09, 2018, 07:32:05 AM »

Even stranger. I was just kicked offline for posting my last comment.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 46158
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: DCS-936L Fails
« Reply #13 on: February 09, 2018, 07:48:36 AM »

Where did you find this certificate exactly?
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

robman501a

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 14
Re: DCS-936L Fails
« Reply #14 on: March 19, 2018, 02:26:59 PM »

Refuses to allow browsers Firefox, Chrome or I.E. 11 to access it.
I'm confused. What's the required browser for the DCS-936L? I can't get to the web UI with Chrome, Firefox or Edge but it will work with IE 11.  ???
Do I have to use IE for now on?
Logged
Pages: [1] 2