• August 16, 2018, 10:46:52 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Pages: 1 [2]

Author Topic: Expander randomly "disconnects" from sub-net  (Read 2289 times)

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 45446
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #15 on: November 13, 2017, 03:58:07 PM »

 ;)
Logged
Cable:200mb/10Mb>Motorola MB7420>COVR3902>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 45446
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #16 on: June 12, 2018, 11:58:49 AM »

Any progress on this?  ???

Ok, my Extender is at FW 1.01, so I guess I need to go through a rigorous testing process....upgrade Extender & see if stable with Router 1.11, then upgrade Router to 1.20.  At least, I can now down-grade the router successfully if it doesn't work!!

I'll work on this over the next few days and let you know the results.
Logged
Cable:200mb/10Mb>Motorola MB7420>COVR3902>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

mikeduncan177

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 12
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #17 on: August 11, 2018, 09:38:30 PM »

Ever since I "downgraded" FW on the DIR890L to version 1.11, I have not seen the problem.

I have upgraded the DAP-1860 Extender's FW to 1.04 and have not seen the issue.

I don't plan on doing any other testing, since my WiFi network is now good enough around the whole house.
Logged
Regards, Mike

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 45446
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #18 on: August 12, 2018, 11:35:58 AM »

I'll pass this on to D-Link for review.
Thanks for updating.
Logged
Cable:200mb/10Mb>Motorola MB7420>COVR3902>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 7 Member
  • *
  • Posts: 1172
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #19 on: August 13, 2018, 09:13:44 AM »

The 1.20 firmware on the 890L did fix Wi-Fi security issues so maybe it is buggy with the extender. I can request a test with the techs.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 45446
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #20 on: August 13, 2018, 09:40:44 AM »

Would be good to know if this is reproducible.  ???
Logged
Cable:200mb/10Mb>Motorola MB7420>COVR3902>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

mikeduncan177

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 12
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #21 on: August 13, 2018, 12:30:05 PM »

The 1.20 firmware on the 890L did fix Wi-Fi security issues so maybe it is buggy with the extender. I can request a test with the techs.

GreenBay42, I really would appreciate you requesting further testing on this. I really don't want to run my DIR-890L Router on insecure firmware. When I reported this issue over 6 months ago, it was very reproducible!!
Logged
Regards, Mike

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 45446
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #22 on: August 13, 2018, 12:41:28 PM »

FYI, the older version of FW is not insecure, unless you run the 890L in AP mode. Its safe in router mode. I'm sure D-Link is working on testing and will get something planned for a fix as soon as possible. Please be patient.
Logged
Cable:200mb/10Mb>Motorola MB7420>COVR3902>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 7 Member
  • *
  • Posts: 1172
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #23 on: August 13, 2018, 01:08:10 PM »

The DIR-890L was NOT affected by the KRACK issue, BUT the 1.20 firmware fixed a bunch of exploits.

Logged

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 7 Member
  • *
  • Posts: 1172
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #24 on: August 13, 2018, 01:36:50 PM »

Mike, have you tried the 1.21 BETA firmware for the 890L?  I understand if you do not want to try since the crash recovery process on the 890L is less than fun.

I have a 1860 and will test tonight at home (with the 890L). I will let you know my results tomorrow.
Logged

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 7 Member
  • *
  • Posts: 1172
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #25 on: August 14, 2018, 07:28:05 AM »

I ran the 1860 (firmware 1.04) for 9 hours last night connected to my 890L (1.20 firmware) and did not receive any drops. I connected a camera and my phone (android) to the extender over night. It is currently at home with 2 mydlink cameras connected (they always send traffic to the mydlink servers so I will get notified if they drop during the day). 
Logged

mikeduncan177

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 12
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #26 on: August 14, 2018, 08:16:21 AM »

Sounds like I should try upgrading my 890L Router to 1.20 and see if I see my original problem again.  I was using FW 1.01 in the 1860 when I saw this problem originally, so maybe that was the issue.

Will let you know.
Logged
Regards, Mike

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 7 Member
  • *
  • Posts: 1172
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #27 on: August 14, 2018, 08:27:31 AM »

Yes definitely update the 1860 to 1.04. This includes the KRACK security fix where 1.02 did not.
Logged

mikeduncan177

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 12
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #28 on: August 15, 2018, 03:38:03 PM »

I updated the Router (DIR-890L) to FW 1.20B01 last night.

So far I am not seeing any issues with client iPhone connected to WiFi through the Expander (DAP-1860), which has been at FW 1.04 for sometime, since I wanted to correct for the KRACK exploit.

When I first reported the issue, the Expander was at FW 1.01. 

I will monitor over the next few days and if I don't see any more issues, we can consider this closed out.
Logged
Regards, Mike

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 45446
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #29 on: August 15, 2018, 04:14:09 PM »

 ;)
Logged
Cable:200mb/10Mb>Motorola MB7420>COVR3902>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting
Pages: 1 [2]