• November 12, 2018, 06:59:52 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Pages: 1 [2]

Author Topic: Expander randomly "disconnects" from sub-net  (Read 3001 times)

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 46140
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #15 on: November 13, 2017, 03:58:07 PM »

 ;)
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 46140
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #16 on: June 12, 2018, 11:58:49 AM »

Any progress on this?  ???

Ok, my Extender is at FW 1.01, so I guess I need to go through a rigorous testing process....upgrade Extender & see if stable with Router 1.11, then upgrade Router to 1.20.  At least, I can now down-grade the router successfully if it doesn't work!!

I'll work on this over the next few days and let you know the results.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

mikeduncan177

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 12
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #17 on: August 11, 2018, 09:38:30 PM »

Ever since I "downgraded" FW on the DIR890L to version 1.11, I have not seen the problem.

I have upgraded the DAP-1860 Extender's FW to 1.04 and have not seen the issue.

I don't plan on doing any other testing, since my WiFi network is now good enough around the whole house.
Logged
Regards, Mike

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 46140
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #18 on: August 12, 2018, 11:35:58 AM »

I'll pass this on to D-Link for review.
Thanks for updating.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 8 Member
  • *
  • Posts: 1482
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #19 on: August 13, 2018, 09:13:44 AM »

The 1.20 firmware on the 890L did fix Wi-Fi security issues so maybe it is buggy with the extender. I can request a test with the techs.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 46140
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #20 on: August 13, 2018, 09:40:44 AM »

Would be good to know if this is reproducible.  ???
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

mikeduncan177

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 12
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #21 on: August 13, 2018, 12:30:05 PM »

The 1.20 firmware on the 890L did fix Wi-Fi security issues so maybe it is buggy with the extender. I can request a test with the techs.

GreenBay42, I really would appreciate you requesting further testing on this. I really don't want to run my DIR-890L Router on insecure firmware. When I reported this issue over 6 months ago, it was very reproducible!!
Logged
Regards, Mike

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 46140
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #22 on: August 13, 2018, 12:41:28 PM »

FYI, the older version of FW is not insecure, unless you run the 890L in AP mode. Its safe in router mode. I'm sure D-Link is working on testing and will get something planned for a fix as soon as possible. Please be patient.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 8 Member
  • *
  • Posts: 1482
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #23 on: August 13, 2018, 01:08:10 PM »

The DIR-890L was NOT affected by the KRACK issue, BUT the 1.20 firmware fixed a bunch of exploits.

Logged

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 8 Member
  • *
  • Posts: 1482
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #24 on: August 13, 2018, 01:36:50 PM »

Mike, have you tried the 1.21 BETA firmware for the 890L?  I understand if you do not want to try since the crash recovery process on the 890L is less than fun.

I have a 1860 and will test tonight at home (with the 890L). I will let you know my results tomorrow.
Logged

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 8 Member
  • *
  • Posts: 1482
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #25 on: August 14, 2018, 07:28:05 AM »

I ran the 1860 (firmware 1.04) for 9 hours last night connected to my 890L (1.20 firmware) and did not receive any drops. I connected a camera and my phone (android) to the extender over night. It is currently at home with 2 mydlink cameras connected (they always send traffic to the mydlink servers so I will get notified if they drop during the day). 
Logged

mikeduncan177

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 12
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #26 on: August 14, 2018, 08:16:21 AM »

Sounds like I should try upgrading my 890L Router to 1.20 and see if I see my original problem again.  I was using FW 1.01 in the 1860 when I saw this problem originally, so maybe that was the issue.

Will let you know.
Logged
Regards, Mike

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 8 Member
  • *
  • Posts: 1482
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #27 on: August 14, 2018, 08:27:31 AM »

Yes definitely update the 1860 to 1.04. This includes the KRACK security fix where 1.02 did not.
Logged

mikeduncan177

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 12
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #28 on: August 15, 2018, 03:38:03 PM »

I updated the Router (DIR-890L) to FW 1.20B01 last night.

So far I am not seeing any issues with client iPhone connected to WiFi through the Expander (DAP-1860), which has been at FW 1.04 for sometime, since I wanted to correct for the KRACK exploit.

When I first reported the issue, the Expander was at FW 1.01. 

I will monitor over the next few days and if I don't see any more issues, we can consider this closed out.
Logged
Regards, Mike

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 46140
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Expander randomly "disconnects" from sub-net
« Reply #29 on: August 15, 2018, 04:14:09 PM »

 ;)
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!
Pages: 1 [2]