• February 24, 2020, 08:42:53 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: DSR-500N failover issue  (Read 3061 times)

adelmof

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 1
DSR-500N failover issue
« on: September 08, 2017, 06:05:43 AM »

im have an  dsr500 with same problem...


I have a strange DSR-500N failover issue. When connected on both WAN1 and WAN2, it takes nearly 4 minutes incase of a failover. After extensive testing I somewhat managed to conclude that if there is any session which is going on, it fails to perform a successive failover (possibly due to some NAT issue). If there are absolutely no sessions going on (not even a ping) only then it manages within 30secs or so (but I cannot conclude the exact time as if i ping and the failover isnt complete then it takes more than 2 mins). Has anyone else experienced the same problem where it takes as long as 4 mins for a failover or am I going wrong with my configurations?

Firmware Version: 1.03B43_WW

Thanks
Logged

FurryNutz

  • Poweruser

  • ▲▲
  • *****
  • Posts: 48374
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DSR-500N failover issue
« Reply #1 on: September 08, 2017, 10:19:10 AM »

Link>Welcome!

  • What Hardware version is your router? Look at sticker under the router case.
  • Link>What Firmware version is currently loaded? Found on the routers web page under status.
  • What region are you located?

Internet Service Provider and Modem Configurations
  • What ISP Service do you have? Cable or DSL?
  • What ISP Modem Mfr. and model # do you have?
  • Is ISP Modem/Service using Dynamic or Static WAN IP addressing?
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!