• October 23, 2018, 05:21:09 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: DIR-600M Not able to connect to internet not able to Config  (Read 5246 times)

mchilapur

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 1

Dear all,
I am from INDIA and i have very serious issue with Dlink DIR-600M.
1st issue:
I was facing frequent dis-connections internet at random duration.
Finally i found that the issue was  my router, not with provider.
Then i started browing internet to find possible solutions, where in a landed on one of the posts in this forum.
Following a post i upgraded my firmware from 3.0.1 to 3.0.3 .
As soon asi did this upgarde, i lost my connection.

2nd issue:
Now due to firmware upgarde, i am not able to config my router.
Everytime when i do factory reset of my router, Dlink page opens up on my laptop.When provide Some name and password and hit 'Save and Connect', it takes me to Login page where username is 'Admin'. Without entrying any password if i try to login, it throws an login error (before upgrading firmware it use to login without password).
On the other hand, if i select 'Advanced options' on main dlink config page of my router, it takes me inside to do some changes.But when i hit save, it re-directs me to main page of my dlink router.

I am struck now how to proceed. Admin page throws an error and config page re-directs me.
Please please help me and provide me detailed steps to follow.
How do i solve this issue?
Is it possible undo firmware update.?
I am using wired internet connection to my router and from router wireless.
Many thanks in advance.
« Last Edit: July 30, 2016, 12:21:21 AM by mchilapur »
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 46041
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: DIR-600M Not able to connect to internet not able to Config
« Reply #1 on: August 01, 2016, 09:28:47 AM »

Link>Welcome!

  • What Hardware version is your router? Look at sticker under the router case.
  • Are you wired or wireless connected to the router?
  • Has a Factory Reset been performed?
  • Was a Factory Reset performed before and after any firmware updates then set up from scratch?
  Link> >FW Update Process


Internet Service Provider and Modem Configurations
  • What ISP Service do you have? Cable or DSL?
  • What ISP Modem Mfr. and model # do you have?
  • What ISP Modem service link speeds UP and Down do you have? Link> Speed Testing Sites
  • By-pass the main host router and check internet connection by connecting a wired LAN PC directly to the ISP modem to verify connection access and ISP speeds.
  • Check cable between Modem and Router, swap out to be sure. Link> Cat6 is recommended.
  • Check ISP MTU requirements, Cable is usually 1500, DSL is around 1492 down to 1472. Call the ISP and ask. Link>Checking MTU Values
  • For DSL/PPPoE connections on the router, ensure that "Always ON" option is enabled.
  • If the ISP modem has a built in router, it's best to bridge the modem. Having 2 routers on the same line can cause connection problems: Link>Double NAT and How NAT Works. Call the ISP and ask to see if the ISP modem can be bridged. To tell if the modem is bridged or not, look at the routers web page, Status/Device Info/Wan Section, if there is a 192.168.0.# address in the WAN IP address field, then the modem is not bridged. If the modem can't be bridged then see if the modem has a DMZ option and input the IP address the router gets from the modem and put that into the modems DMZ. Also check the routers DHCP IP address maybe conflicting with the ISP modems IP address of 192.168.0.1. Check to see if this is the same on the ISP modem, and if modem can't be bridged, change the DIR router to 192.168.1.1 or .0.254.
    Example of a D-Link router configured for PPPoE with ISP Modem bridged: PPPoE Configuration on a Router

I recommend that you have your ISP check the cabling going to the ISP modem, check signal levels going to the ISP modem. For DSL or Fiber service lines, ensure that the ISP is using good working phone or cable lines to the DSL modem and that the phone lines are filtered correctly. For cable Internet, RG-6 coaxial cable is needed, not RG-59. Check for t.v. line splitters and remove them as they can introduce noise on the line and lower the signal going to the ISP modem. I recommend having the ISP service physically check the lines going from the out side to the ISP modem. Connecting to the ISP modem could result in a false positive as the signal to the modem could be just enough to that point then adding on a router, could see problems. The router operation is dependent upon getting good data flow from the ISP modem and the modem is dependent upon getting good signal from the ISP Service.

PC Web Browser Configurations
What browser are you using?
Try Opera or FF? If IE 8, 9, 10 or 11, set compatibility mode and test again. (For older generation routers.)
Disable any security browser Add-ons like No Script and Ad-Block or configure them to allow All Pages when connected to the router.
Clear all browser caches.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

debobrato

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 3
Re: DIR-600M Not able to connect to internet not able to Config
« Reply #2 on: August 13, 2016, 03:20:42 AM »

I have same problem..
today i'm upgrade my d-link 600m H/V:c1 firmware 3.0.1 to 3.0.3
then i'm lost my connection.
due to firmware upgrade i am not able to config my router.
then i'm reset in my router minimum 20 time.i'm reset it 30/30/30,D-link router configuration page open up on my browser.When provide Some name and password and hit 'Save and Connect', it takes me to Login page where username is 'Admin'. i'm put default user name & password but it's say username & password error.
On the other hand, if i select 'Advanced options' on main d-link config page of my router, it takes me inside to do some changes.But when i hit save, it re-directs me to login page of my d-link router.

please help me and provide me detailed steps to follow.
How do i solve this issue?
Is it possible undo firmware update.?
any tools for firmware upgrade without web interface?
advance thanks...
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 46041
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: DIR-600M Not able to connect to internet not able to Config
« Reply #3 on: August 13, 2016, 06:49:54 AM »

The password is blank after doing a factory reset.
« Last Edit: August 14, 2016, 12:24:46 PM by FurryNutz »
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

debobrato

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 3
Re: DIR-600M Not able to connect to internet not able to Config
« Reply #4 on: August 14, 2016, 04:54:08 AM »

Dear FurryNutz thanks for your replay but i'm don't understand in your feedback . Please say details...
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 46041
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: DIR-600M Not able to connect to internet not able to Config
« Reply #5 on: August 17, 2016, 06:57:37 AM »

When doing a factory reset on the router, there is no password set for the routers web page log in. It's blank.

Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

debobrato

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 3
Re: DIR-600M Not able to connect to internet not able to Config
« Reply #6 on: August 25, 2016, 01:16:16 PM »

i'm flow your suggestion but still now i'm unable to login in my router...it's say "This page at 192.168.0.1" says: Username & password error, try again! 
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 46041
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: DIR-600M Not able to connect to internet not able to Config
« Reply #7 on: August 25, 2016, 02:05:56 PM »

I recommend that you phone contact your regional D-Link support office and ask for help and information regarding this. We find that phone contact has better immediate results over using email.
Let us know how it goes please.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

pradeep_7

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: DIR-600M Not able to connect to internet not able to Config
« Reply #8 on: October 31, 2017, 10:47:56 PM »

try this password

 #@t#w@y
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 46041
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: DIR-600M Not able to connect to internet not able to Config
« Reply #9 on: November 01, 2017, 09:36:28 AM »

Thanks for posting. Hope this helps future users...
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!