• September 18, 2019, 03:08:24 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Open ports  (Read 3729 times)

mverbeek

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 7
Open ports
« on: July 25, 2016, 09:13:41 AM »

I've used the firewall custom services and firewall rules to open ports on my DSR-250n and forward them to a single PC. But something is wrong, there are ports that open, and some stay closed, while they are configured in EXACTLY the same way.... what can possibly be wrong?

firmware: 2.11_WW , did a factory reset in hope to fix this... but it didn't  :(
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47758
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Open ports
« Reply #1 on: July 25, 2016, 09:22:06 AM »

If you have configured PF rules, is uPnP enabled or disabled. When using PF rules, uPnP should be disabled.
Also when checking port status, the port has to be actively being used or being accessed by something before checking status.

Can you post a screen capture of how you have configured PF rules?
 Adding Screenshots In A Post
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

mverbeek

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 7
Re: Open ports
« Reply #2 on: July 25, 2016, 11:57:06 AM »

uPnP is disabled.

Here are my screenshots of 2 examples, as you can see both configurations are equal:






When you check on http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ for example with madnl.dyndns.org and both ports you will notice 19000 is open and 20000 is not....

any idea / solutions?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47758
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Open ports
« Reply #3 on: July 25, 2016, 12:25:17 PM »

So port 19000 reports open and 20000 does not?
Can you configure port 19001 or 19500 instead of 20000 and test?
Seems if 19000 works, 20000 should as well. Be sure something is accessing both ports when your checking for port status...
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

mverbeek

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 7
Re: Open ports
« Reply #4 on: October 15, 2016, 04:08:51 AM »

I really can't understand what's going on here.
I made it work by forwarding ANY service to 192.168.10.8 , but now however I have a new service I want to redirect to 192.168.10.7. When I disable the ANY service, none of the other forwards is working, all ports have been closed. All ports are in use by services...
 :-\
 
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47758
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Open ports
« Reply #5 on: October 15, 2016, 11:44:47 AM »

You might contact D-Link on the phone and ask for additional help on this...they should be able to help you configure this correctly...
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

DBrowne

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: Open ports
« Reply #6 on: October 19, 2016, 12:51:39 PM »

I believe I had the same issue as you with my recently purchased 250N. I ended up downgrading to V2.01.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47758
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Open ports
« Reply #7 on: October 19, 2016, 01:29:43 PM »

I don't think this could be related as the configuration needed maybe with in the UI and how it's configured. Downgrading maybe plausible however it's only avoiding a possible FW issue or a actual mis-configuration while using v2.11.

I believe I had the same issue as you with my recently purchased 250N. I ended up downgrading to V2.01.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting