• February 20, 2020, 11:33:36 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Pages: [1] 2

Author Topic: urgent! noise on image after upgrade 1.08!  (Read 5069 times)

korniza

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 22
urgent! noise on image after upgrade 1.08!
« on: February 02, 2016, 09:38:54 AM »

I just update my camera on 1.08. everthing rolled fine on update. Now I have an image with a LOT of pixels. I tried to reboot camera. issue still persists. Problem is that this camera is facing a place with restricted access. So if I get alarm, it will be sure that someone broke in! Due to pixels, alarm now runs like crazy every minute!
PLEASE HELP!
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 48351
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: urgent! noise on image after upgrade 1.08!
« Reply #1 on: February 02, 2016, 10:05:05 AM »

Roll back to the prior version.
What there a problem with the prior version that you upgraded to new?
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

korniza

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 22
Re: urgent! noise on image after upgrade 1.08!
« Reply #2 on: February 02, 2016, 10:13:16 AM »

I always perform updates as they suppose to be better and eliminate some security issues. I also read that new version (1.08) disables ping! I have an issue with that as it is the only (IMHO) to check if camera is alive.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 48351
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: urgent! noise on image after upgrade 1.08!
« Reply #3 on: February 02, 2016, 10:52:28 AM »

I prefer to follow "If it works, don't fix it!" kind of thinking.

I'd roll back and see if the camera continues to exhibit the problem. Let us know. If it fixed it, then I'll pass this on to D-Link for review.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

korniza

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 22
Re: urgent! noise on image after upgrade 1.08!
« Reply #4 on: February 02, 2016, 11:06:52 AM »

I downgrade to 1.07 and evething went back to normal. I found that image is getting these pixels because it uses day mode (no ir activated) on 1.08. I suppose it has to do with light level it detects on 1.08.  :-\
Image frame has 2 light sources on 30 feet, so I suppose it is getting wrong info that is daylight. IMHO that is the issue. hope to be fixed whatever it is.
Thank you FurryNutz for advice.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 48351
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: urgent! noise on image after upgrade 1.08!
« Reply #5 on: February 02, 2016, 11:16:48 AM »

So using settings you had on v1.07 seems to fail on v1.08?
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

korniza

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 22
Re: urgent! noise on image after upgrade 1.08!
« Reply #6 on: February 02, 2016, 11:17:47 AM »

yes!
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 48351
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: urgent! noise on image after upgrade 1.08!
« Reply #7 on: February 02, 2016, 11:27:50 AM »

I hate to ask however if you get some time, would you updated to v1.08 and do a factory reset and set up from scratch and see if you have the same problems using default settings? I'm wondering if there is a difference now in v1.08 and that your v1.07 configuration may not be valid due to some changes in v1.08. Maybe some other adjustments maybe needed. This would help to see if the problem still happens using default settings then making some minor adjustments from what you had before.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

korniza

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 22
Re: urgent! noise on image after upgrade 1.08!
« Reply #8 on: February 02, 2016, 11:38:29 AM »

i can do it for sure but not now.
camera is connected via wifi so reseting i suppose i will lost wifi settings also. so can you wait till tommorow to plug it and perform that scenario?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 48351
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: urgent! noise on image after upgrade 1.08!
« Reply #9 on: February 02, 2016, 11:55:25 AM »

No worries, at your leisure.  ;)
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

styloo

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 21
Re: urgent! noise on image after upgrade 1.08!
« Reply #10 on: February 08, 2016, 05:06:36 AM »

Hi, I also upgraded to v1.08.
I also have the problem that the camera reacts all the time. I will try to set down sensitivity from the default 80% to 60%.

BUT, i have another issue with this release. Image is not uploaded to FTP anymore. I get the video file uploaded but the Image file is not sent when detecting.

When I choose to send at Test image from the camera, it works but not automatically on detection.

I have all the same settings as before...
Logged

styloo

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 21
Re: urgent! noise on image after upgrade 1.08!
« Reply #11 on: February 08, 2016, 05:50:25 AM »

Clarification, Snapshot is not uploaded to FTP, only Video clip.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 48351
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: urgent! noise on image after upgrade 1.08!
« Reply #12 on: February 08, 2016, 06:54:25 AM »

When you updated, did you perform a factory reset then setup from scratch?
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

styloo

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 21
Re: urgent! noise on image after upgrade 1.08!
« Reply #13 on: February 08, 2016, 07:32:19 AM »

Hi again.

After a few reboots, the FTP uploading of Snapshots has kicked in againg. So this claim can be discarded as a bug in 1.08v.

However, in my opinion the sensitivity has increased in v1.08. It now goes off on any solar reflection on the floor. I will try to experiment with lower sensitivity than 80% (which is default).

I have done no factory reset.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 48351
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: urgent! noise on image after upgrade 1.08!
« Reply #14 on: February 08, 2016, 07:41:42 AM »

Let us know how it does with lowering the sensitivity.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!
Pages: [1] 2