• October 19, 2020, 05:13:36 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Manual Dynamic DNS  (Read 3571 times)

nwxvv

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 3
Manual Dynamic DNS
« on: December 10, 2015, 05:02:47 PM »

I'm trying to setup my router (HW:A1 v1.08) with dynamic DNS and having a hell of a time.

I'm using https://domains.google.com/ which might be part of the problem...
I've followed their directions to the T https://support.google.com/domains/answer/6147083?hl=en and I've talked to google support and they weren't very helpful, but they tell me my settings are correct.

Some assumptions I'm making on the Dynamic DNS page:

- Server Address: "https://domains.google.com/"
- Hostname: { registered domain name } (ex. my-domain-name.com)
- Records: IPv6 related settings that I don't need
- That I don't need port forwarding setup yet to see a connected status.
- That the router is the one telling domains.google about my ip address change

By no means am I a network expert, not even close but any help would be greatly appreciated!
« Last Edit: December 10, 2015, 05:05:26 PM by nwxvv »
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49273
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Manual Dynamic DNS
« Reply #1 on: December 11, 2015, 07:20:10 AM »

Link>Welcome!

  • What Hardware version is your router? Look at sticker under the router case.
  • Link>What Firmware version is currently loaded? Found on the routers web page under status.
  • What region are you located?


Internet Service Provider and Modem Configurations
  • What ISP Service do you have? Cable or DSL?
  • What ISP Modem Mfr. and model # do you have?
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

nwxvv

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 3
Re: Manual Dynamic DNS
« Reply #2 on: December 11, 2015, 10:58:42 AM »

Hardware Version: A1
Firmware Version: 1.08
ISP Service: Cable
Modem: D‑Link DCM 301
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49273
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Manual Dynamic DNS
« Reply #3 on: December 13, 2015, 10:14:54 AM »

Any status on this?
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

nwxvv

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 3
Re: Manual Dynamic DNS
« Reply #4 on: December 13, 2015, 07:24:26 PM »

Still can't get it to work - Instead I'm just having one of my computers update my IP manually with a script.

I would really like to have my router do this... In the meantime I might just put dd-wrt on it, especially if everyone's having problems with the current firmware.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49273
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Manual Dynamic DNS
« Reply #5 on: December 14, 2015, 07:45:38 AM »

Might try v1.09 and see.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!