• November 13, 2019, 02:21:04 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Extend Network  (Read 2845 times)

mrkennethtong

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 10
Extend Network
« on: February 14, 2015, 07:26:06 AM »

How do I use this as a Range Extender? I have two and would like to place another in a marginally strong area and extend the Network, but this being new, it is not apparent!
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47904
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Extend Network
« Reply #1 on: February 17, 2015, 07:46:50 AM »

Can try this:
Turning a router into an AP.

I know there is AP mode on the router which I believe set up the same as above...I don't think Bridge mode is supported as of yet or will be.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

mrkennethtong

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 10
Re: Extend Network
« Reply #2 on: February 17, 2015, 08:13:31 AM »

Have followed the link but MUST I do the instruction with the SSID or can I just enable Smart Connect on both routers?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47904
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Extend Network
« Reply #3 on: February 17, 2015, 08:28:44 AM »

Being that SC is new and is a automatic feature, I presume it may or may not work right. Since the 2 routers should be on different channels and can use the same SSID in the normal way of setting up a 2ndary AP, I'm not sure how SC will behave and react to another SC feature being used on the wired AP. You can try it and see how it works. I would recommend disabling SC on both and manually setting up the radios with manual channels that differ and test that out.

Have followed the link but MUST I do the instruction with the SSID or can I just enable Smart Connect on both routers?
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

mrkennethtong

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 10
Re: Extend Network
« Reply #4 on: February 17, 2015, 12:47:20 PM »

You are the best, will do all this later and hope it works!
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47904
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Extend Network
« Reply #5 on: February 17, 2015, 12:50:29 PM »

Smart Connect Technology

Let us know how it works out...  ;)
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

mrkennethtong

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 10
Re: Extend Network
« Reply #6 on: March 08, 2015, 05:49:24 PM »

With the latest release of the firmware and a sanctioned AP-Mode, I can simply enable this now no?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47904
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Extend Network
« Reply #7 on: March 09, 2015, 07:38:58 AM »

SC can be disabled or enabled. Up to you the user on how you wish to use the router.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting