• November 13, 2019, 07:20:42 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: How to turn DIR-890L into "AP mode"  (Read 14844 times)

X1XNobleX1X

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
How to turn DIR-890L into "AP mode"
« on: April 10, 2015, 07:13:54 PM »

I would like to know a few things:
Such as, how would I setup a "AP mode" sort of thing, like the Asus AC68U does. (So my router and modem will be on the same network)
 
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47904
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: How to turn DIR-890L into "AP mode"
« Reply #1 on: April 10, 2015, 08:11:15 PM »

Link>Welcome!

  • What Hardware version is your router? Look at sticker under the router case.
  • Link>What Firmware version is currently loaded? Found on the routers web page under status.
  • What region are you located?


http://forums.dlink.com/index.php?topic=62405.0
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

X1XNobleX1X

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
Re: How to turn DIR-890L into "AP mode"
« Reply #2 on: April 10, 2015, 08:14:55 PM »

Hello Furry,
Thank you for your reply. Currently I do not have the router, but I'm just wondering before I purchase one how would I go about doing it. This is one of the features I need before I buy a new router.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47904
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: How to turn DIR-890L into "AP mode"
« Reply #3 on: April 10, 2015, 08:17:22 PM »

« Last Edit: April 10, 2015, 08:23:04 PM by FurryNutz »
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

prfram

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 7
Re: How to turn DIR-890L into "AP mode"
« Reply #4 on: April 10, 2015, 08:51:57 PM »

I use AP Mode. With latest firmware 1.03, it is as simple as selecting "AP Mode" from the Device Mode settings on the Internet network settings page. Easy peasy with this firmware version. Didn't work with the earlier firmwares.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47904
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: How to turn DIR-890L into "AP mode"
« Reply #5 on: April 13, 2015, 06:49:37 AM »

Glad it's working for you. Thank you for sharing your experience. Hope it works well.

I use AP Mode. With latest firmware 1.03, it is as simple as selecting "AP Mode" from the Device Mode settings on the Internet network settings page. Easy peasy with this firmware version. Didn't work with the earlier firmwares.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47904
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: How to turn DIR-890L into "AP mode"
« Reply #6 on: April 13, 2015, 06:50:39 AM »

Let us know what you get...

Hello Furry,
Thank you for your reply. Currently I do not have the router, but I'm just wondering before I purchase one how would I go about doing it. This is one of the features I need before I buy a new router.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

GregE

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 10
Re: How to turn DIR-890L into "AP mode"
« Reply #7 on: April 22, 2015, 12:59:38 PM »

With the new AP mode, do you have to assign an IP address to the DIR890 or does it get it from the DHCP server already on the network?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47904
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: How to turn DIR-890L into "AP mode"
« Reply #8 on: April 22, 2015, 01:05:41 PM »

It will get one from the main DHCP server if connected and servicing addresses.

With the new AP mode, do you have to assign an IP address to the DIR890 or does it get it from the DHCP server already on the network?
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

GregE

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 10
Re: How to turn DIR-890L into "AP mode"
« Reply #9 on: April 22, 2015, 01:16:47 PM »

Super.  That's how the router I am replacing does it.  Just thought I better check since your old work around said to set one. 

One other question, do I connect the DIR890 to the network using the WAN port or one of the LAN ports?

Thanks

Greg
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47904
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: How to turn DIR-890L into "AP mode"
« Reply #10 on: April 22, 2015, 01:19:44 PM »

That post is for routers that don't have AP mode support.

Use the LAN port...WAN is not used in AP mode.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting