• August 04, 2020, 05:05:34 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Dlink DAP-1155 MAC cloning problem  (Read 5186 times)

pauliux963

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 6
Dlink DAP-1155 MAC cloning problem
« on: December 05, 2014, 12:10:44 PM »

Hello. I am using DAP-1155. I cant seem to find how to clone MAC adress. Can someone tell me how?

Hardware ver.- B1, firmware-1.00. I am located in Europe, Lithuania.
My ISP uses DSL, dont know anything about the modem, only saw it once- blue-ish DLink box.
In manual it says that MAC Cloning is possible, only in router mode tho. If I switch to the router mode, I cant connect to the internet via WiFi. I think I will have to wait for my ISP to provide my login information since I can only contact them through phone and the mobile lines are offline during weekends.




« Last Edit: December 05, 2014, 12:54:51 PM by pauliux963 »
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49027
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Dlink DAP-1155 MAC cloning problem
« Reply #1 on: December 05, 2014, 01:01:30 PM »

I would follow the user manual or the setup wizard and run thru it to see if the wizard can set it up for you. If there is additional ISP service information needed, you may need to get this and have it handy as well.

Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

pauliux963

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 6
Re: Dlink DAP-1155 MAC cloning problem
« Reply #2 on: December 05, 2014, 01:04:58 PM »

I did everything over and over, even tried to improvise but still no use.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49027
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Dlink DAP-1155 MAC cloning problem
« Reply #3 on: December 05, 2014, 01:08:32 PM »

Looking at page 39 of the user manual, I see Mac Clone feature available for bridge mode. I presume this is where you need to fill in the correct and valid information.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

pauliux963

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 6
Re: Dlink DAP-1155 MAC cloning problem
« Reply #4 on: December 05, 2014, 01:24:19 PM »

I can only see "Device operation modes" in page 39. Are we looking at the same manual?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49027
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Dlink DAP-1155 MAC cloning problem
« Reply #5 on: December 05, 2014, 01:26:19 PM »

I'm looking at v1.00, I also notice there is a v1.10 version of the manual...
Send me the link to your regional user manual for the DAP-1155 please.
« Last Edit: December 05, 2014, 01:28:45 PM by FurryNutz »
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

pauliux963

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 6
Re: Dlink DAP-1155 MAC cloning problem
« Reply #6 on: December 05, 2014, 01:35:48 PM »

The paper manual says to look for more information in wireless/DAP-1156/...../Rev.B and the 1.0.0 one.
But nevermind I will just wait for a couple of days then I will just contact my ISP and they will fix everything in no time.
Thanks for replying! I hope I did not bothered you much :D
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49027
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Dlink DAP-1155 MAC cloning problem
« Reply #7 on: December 05, 2014, 01:41:10 PM »

Here to help is all. Let us know how it goes next week.

Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

pauliux963

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 6
Re: Dlink DAP-1155 MAC cloning problem
« Reply #8 on: December 05, 2014, 01:42:26 PM »

Okay, I will keep you informed. Have a nice day, sir.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49027
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Dlink DAP-1155 MAC cloning problem
« Reply #9 on: December 05, 2014, 01:55:00 PM »

Have a great weekend.  ;)
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

pauliux963

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 6
Re: Dlink DAP-1155 MAC cloning problem
« Reply #10 on: December 10, 2014, 06:51:55 AM »

Ok so I got a new D-LINK router and everything works fine. The other one was probably too cheap and there was some issues with my ISP and the router connection.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49027
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Dlink DAP-1155 MAC cloning problem
« Reply #11 on: December 10, 2014, 07:27:54 AM »

Router? or DAP? ???
What model?

Glad it's working better now.

Ok so I got a new D-LINK router and everything works fine. The other one was probably too cheap and there was some issues with my ISP and the router connection.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!