• June 26, 2019, 05:05:04 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Cannot get Internet connection with UML290  (Read 13066 times)

Hammer7

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 7
Cannot get Internet connection with UML290
« on: May 15, 2014, 06:28:26 PM »

My Pantech UML290 is on the supported USB modems list, but it doesn't connect to the Internet.  It just keeps saying "connecting" on the status page.  I tried with Firmware 2.15 (though I am going to try with firmware 2.13).

Any tips to get this to work?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47485
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Cannot get Internet connection with UML290
« Reply #1 on: May 15, 2014, 06:31:39 PM »

Link>Welcome!

  • What region are you located?
  • Was a Factory Reset performed before and after any firmware updates then set up from scratch?
FW Update Process
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

Hammer7

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 7
Re: Cannot get Internet connection with UML290
« Reply #2 on: May 15, 2014, 06:37:36 PM »

Thanks!

I am in the United States.

I did not perform a factory reset, though moving from 2.15 to 2.13 may have done the trick, as it reset my settings.
Logged

Hammer7

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 7
Re: Cannot get Internet connection with UML290
« Reply #3 on: May 15, 2014, 06:40:01 PM »

Hmm... 2.13 doesn't seem to have the 3G/4G Modem options...
Logged

Hammer7

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 7
Re: Cannot get Internet connection with UML290
« Reply #4 on: May 15, 2014, 07:15:11 PM »

I moved back to 2.15 since 2.13 doesn't have the 3G/4G modem option and I ran into some bug where it wouldn't let me log in to the admin panel.
Logged

Hammer7

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 7
Re: Cannot get Internet connection with UML290
« Reply #5 on: May 15, 2014, 08:20:18 PM »

I did the factory reset and then reconfigured for 3G/4G access.

This is the D-Link Pocket Cloud Router, H/W version A2.

The loaded firmware is 20130708_D-Link_DIR-506L_V2.15b02.bin from DIR-506L_fw_revA2_2-15B02_all_en_20130819.zip.

The signal strength looks good.

This is my 4G card: http://www.pantechusa.com/modems/fourg-usb-modem/

Here is part of the log:

Dec 31 16:59:58 kernel: klogd started: BusyBox v1.3.2 (2013-01-21 09:46:34 CST)
Dec 31 17:00:00 BEID: BEID STATUS  : 0 , STATUS OK!
Dec 31 17:00:00 commander: Ethernet port configuration: Configured as WAN
Dec 31 17:00:02 syslog: Failure parsing line 12 of /etc/udhcpd.conf
Dec 31 17:00:02 syslog: server_config.pool_check = 1
Dec 31 17:00:02 syslog:  start = 192.168.0, end = 192.168.0, lan_ip = 192.168.0, interface=br0, ifindex=0
Dec 31 17:00:02 udhcpd[1127]: udhcpd (v0.9.9-pre) started
Dec 31 17:00:07 commander: Init NAT Server ...
Dec 31 17:00:12 syslog: ===============================================
Dec 31 17:00:12 syslog: family_member = 6E21
<redacted>
Dec 31 17:00:12 syslog: ===============================================
Dec 31 17:00:13 iChecksum:: ===============================================
Dec 31 17:00:13 iChecksum:: family_member = 6E21
<redacted>
Dec 31 17:00:13 iChecksum:: ===============================================
Dec 31 17:00:15 init: Starting pid 2307, console /dev/ttyS1: '/bin/ash'
Dec 31 17:00:16 commander: STOP WANTYPE 3G
Dec 31 17:00:17 commander: Enter Power Saving Mode
Dec 31 17:00:17 commander: Start SharePort
Dec 31 17:00:30 commander: AutoSel Ethernet Port: Configured as LAN
Dec 31 17:02:48 commander: Exit Power Saving Mode
Dec 31 17:04:50 O3G/hotplug: 3G modem VendorID=106c ProductID=3718
Dec 31 17:05:08 O3G/hotplug: check setting!!
Dec 31 17:05:27 O3G/auto_apn: Cannot get mcc .NO support autoapn!!
Dec 31 17:05:27 <redacted, just in case>
Dec 31 17:05:30 commander: START WANTYPE 3G
Dec 31 17:05:40 pppd[17523]: pppd 2.4.4 started by root, uid 0
Dec 31 17:05:40 chat[17528]: abort on (BUSY)
Dec 31 17:05:40 chat[17528]: abort on (NO CARRIER)
Dec 31 17:05:40 chat[17528]: abort on (ERROR)
Dec 31 17:05:40 chat[17528]: timeout set to 10 seconds
Dec 31 17:05:40 chat[17528]: send (AT^M)
Dec 31 17:05:40 chat[17528]: expect (OK)
Dec 31 17:05:40 chat[17528]: ^M
Dec 31 17:05:40 chat[17528]: OK
Dec 31 17:05:40 chat[17528]:  -- got it
Dec 31 17:05:40 chat[17528]: send (ATD*99#^M)
Dec 31 17:05:40 chat[17528]: expect (CONNECT)
Dec 31 17:05:40 chat[17528]: ^M
Dec 31 17:05:40 chat[17528]: ^M
Dec 31 17:05:40 chat[17528]: NO CARRIER
Dec 31 17:05:40 chat[17528]:  -- failed
Dec 31 17:05:40 chat[17528]: Failed (NO CARRIER)
Dec 31 17:05:40 pppd[17523]: Connect script failed
Dec 31 17:05:40 pppd[17523]: Exit.
Dec 31 17:06:26 commander: STOP WANTYPE 3G
Dec 31 17:06:27 commander: START WANTYPE 3G
Dec 31 17:06:36 pppd[20761]: pppd 2.4.4 started by root, uid 0
Dec 31 17:06:36 chat[20765]: abort on (BUSY)
Dec 31 17:06:36 chat[20765]: abort on (NO CARRIER)
Dec 31 17:06:36 chat[20765]: abort on (ERROR)
Dec 31 17:06:36 chat[20765]: timeout set to 10 seconds
Dec 31 17:06:36 chat[20765]: send (AT^M)
Dec 31 17:06:36 chat[20765]: expect (OK)
Dec 31 17:06:36 chat[20765]: ^M
Dec 31 17:06:36 chat[20765]: OK
Dec 31 17:06:36 chat[20765]:  -- got it
Dec 31 17:06:36 chat[20765]: send (ATD*99#^M)
Dec 31 17:06:36 chat[20765]: expect (CONNECT)
Dec 31 17:06:36 chat[20765]: ^M
Dec 31 17:06:36 chat[20765]: ^M
Dec 31 17:06:36 chat[20765]: NO CARRIER
Dec 31 17:06:36 chat[20765]:  -- failed
Dec 31 17:06:36 chat[20765]: Failed (NO CARRIER)
Dec 31 17:06:36 pppd[20761]: Connect script failed
Dec 31 17:06:36 pppd[20761]: Exit.
Dec 31 17:07:22 commander: STOP WANTYPE 3G
Dec 31 17:07:23 commander: START WANTYPE 3G
Dec 31 17:07:32 pppd[24039]: pppd 2.4.4 started by root, uid 0
Dec 31 17:07:32 chat[24043]: abort on (BUSY)
Dec 31 17:07:32 chat[24043]: abort on (NO CARRIER)
Dec 31 17:07:32 chat[24043]: abort on (ERROR)
Dec 31 17:07:32 chat[24043]: timeout set to 10 seconds
Dec 31 17:07:32 chat[24043]: send (AT^M)
Dec 31 17:07:32 chat[24043]: expect (OK)
Dec 31 17:07:32 chat[24043]: ^M
Dec 31 17:07:32 chat[24043]: OK
Dec 31 17:07:32 chat[24043]:  -- got it
Dec 31 17:07:33 chat[24043]: send (ATD*99#^M)
Dec 31 17:07:33 chat[24043]: expect (CONNECT)
Dec 31 17:07:33 chat[24043]: ^M
Dec 31 17:07:33 chat[24043]: ^M
Dec 31 17:07:33 chat[24043]: NO CARRIER
Dec 31 17:07:33 chat[24043]:  -- failed
Dec 31 17:07:33 chat[24043]: Failed (NO CARRIER)
Dec 31 17:07:33 pppd[24039]: Connect script failed
Dec 31 17:07:33 pppd[24039]: Exit.
Dec 31 17:08:18 commander: STOP WANTYPE 3G
Dec 31 17:08:19 commander: START WANTYPE 3G
Dec 31 17:08:29 pppd[27326]: pppd 2.4.4 started by root, uid 0
Dec 31 17:08:29 chat[27332]: abort on (BUSY)
Dec 31 17:08:29 chat[27332]: abort on (NO CARRIER)
Dec 31 17:08:29 chat[27332]: abort on (ERROR)
Dec 31 17:08:29 chat[27332]: timeout set to 10 seconds
Dec 31 17:08:29 chat[27332]: send (AT^M)
Dec 31 17:08:29 chat[27332]: expect (OK)
Dec 31 17:08:29 chat[27332]: ^M
Dec 31 17:08:29 chat[27332]: OK
Dec 31 17:08:29 chat[27332]:  -- got it
Dec 31 17:08:29 chat[27332]: send (ATD*99#^M)
Dec 31 17:08:29 chat[27332]: expect (CONNECT)
Dec 31 17:08:29 chat[27332]: ^M
Dec 31 17:08:29 chat[27332]: ^M
Dec 31 17:08:29 chat[27332]: NO CARRIER
Dec 31 17:08:29 chat[27332]:  -- failed
Dec 31 17:08:29 chat[27332]: Failed (NO CARRIER)
Dec 31 17:08:29 pppd[27326]: Connect script failed
Dec 31 17:08:29 pppd[27326]: Exit.
Logged

Hammer7

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 7
Re: Cannot get Internet connection with UML290
« Reply #6 on: May 15, 2014, 09:11:31 PM »

If I enter the Manual Internet Connection Setup, I can change the dial-up profile to Manual.  I've tried different things here.

I've tried the combinations of CDMA2000/EV-DO and WCDMA/HSPA, without APN and also with APN set to "vzwinternet".

Without APN, I get the following:

Dec 31 17:00:14 init: Starting pid 2307, console /dev/ttyS1: '/bin/ash'
Dec 31 17:00:15 commander: STOP WANTYPE 3G
Dec 31 17:00:16 commander: Enter Power Saving Mode
Dec 31 17:00:16 commander: Start SharePort
Dec 31 17:00:28 O3G/hotplug: 3G modem VendorID=106c ProductID=3718
Dec 31 17:00:28 commander: AutoSel Ethernet Port: Configured as LAN
Dec 31 17:00:47 O3G/hotplug: check setting!!
Dec 31 17:00:49 O3G/hotplug: THIS IS EVDO MODEM CARD!!
Dec 31 17:00:51 commander: Exit Power Saving Mode
Dec 31 17:00:55 O3G/auto_apn: Dial-up profile is manual
Dec 31 17:00:57 commander: START WANTYPE 3G
Dec 31 17:01:07 pppd[5905]: pppd 2.4.4 started by root, uid 0
Dec 31 17:01:07 chat[5933]: abort on (BUSY)
Dec 31 17:01:07 chat[5933]: abort on (NO CARRIER)
Dec 31 17:01:07 chat[5933]: abort on (ERROR)
Dec 31 17:01:07 chat[5933]: timeout set to 10 seconds
Dec 31 17:01:07 chat[5933]: send (AT^M)
Dec 31 17:01:08 chat[5933]: expect (OK)
Dec 31 17:01:08 chat[5933]: AT^M^M
Dec 31 17:01:08 chat[5933]: OK
Dec 31 17:01:08 chat[5933]:  -- got it
Dec 31 17:01:08 chat[5933]: send (ATD*99#^M)
Dec 31 17:01:08 chat[5933]: expect (CONNECT)
Dec 31 17:01:08 chat[5933]: ^M
Dec 31 17:01:08 chat[5933]: ATD*99#^M^M
Dec 31 17:01:08 chat[5933]: NO CARRIER
Dec 31 17:01:08 chat[5933]:  -- failed
Dec 31 17:01:08 chat[5933]: Failed (NO CARRIER)
Dec 31 17:01:08 pppd[5905]: Connect script failed
Dec 31 17:01:08 pppd[5905]: Exit.

With APN, I get the following:

Dec 31 17:00:15 commander: STOP WANTYPE 3G
Dec 31 17:00:16 commander: Enter Power Saving Mode
Dec 31 17:00:16 commander: Start SharePort
Dec 31 17:00:23 commander: Exit Power Saving Mode
Dec 31 17:00:30 commander: AutoSel Ethernet Port: Configured as LAN
Dec 31 17:00:30 O3G/hotplug: 3G modem VendorID=106c ProductID=3718
Dec 31 17:00:49 O3G/hotplug: check setting!!
Dec 31 17:00:51 O3G/hotplug: THIS IS EVDO MODEM CARD!!
Dec 31 17:01:03 O3G/auto_apn: Dial-up profile is manual
Dec 31 17:02:44 commander: START WANTYPE 3G
Dec 31 17:02:53 pppd[10859]: pppd 2.4.4 started by root, uid 0
Dec 31 17:02:53 chat[10887]: abort on (BUSY)
Dec 31 17:02:53 chat[10887]: abort on (NO CARRIER)
Dec 31 17:02:53 chat[10887]: abort on (ERROR)
Dec 31 17:02:53 chat[10887]: timeout set to 10 seconds
Dec 31 17:02:53 chat[10887]: send (AT^M)
Dec 31 17:02:53 chat[10887]: expect (OK)
Dec 31 17:02:53 chat[10887]: AT^M^M
Dec 31 17:02:53 chat[10887]: OK
Dec 31 17:02:53 chat[10887]:  -- got it
Dec 31 17:02:53 chat[10887]: send (AT+CGDCONT=1,"IP","vzwinternet"^M)
Dec 31 17:02:54 chat[10887]: expect (OK)
Dec 31 17:02:54 chat[10887]: ^M
Dec 31 17:02:54 chat[10887]: AT+CGDCONT=1,"IP","vzwinternet"^M^M
Dec 31 17:02:54 chat[10887]: ERROR
Dec 31 17:02:54 chat[10887]:  -- failed
Dec 31 17:02:54 chat[10887]: Failed (ERROR)
Dec 31 17:02:54 pppd[10859]: Connect script failed
Dec 31 17:02:54 pppd[10859]: Exit.
Logged

Hammer7

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 7
Re: Cannot get Internet connection with UML290
« Reply #7 on: May 15, 2014, 09:42:29 PM »

It is working for me if I change the Dialed Number from #777 to *99***3#

CMDA2000/EV-DO, no username, no password, no APN

Hopefully this will help many people!
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47485
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Cannot get Internet connection with UML290 (RESOLVED)
« Reply #8 on: May 16, 2014, 06:42:41 AM »

Glad you found the configuration and got it working.

Enjoy.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting