• October 16, 2019, 08:40:08 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Remote desktop wil not work  (Read 2258 times)

christofgh

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 1
Remote desktop wil not work
« on: May 07, 2014, 10:43:55 AM »

Ik have just purchased a dir 868, use to have dir 655.

I tried to set it up the same way. using dhcp and giving my laptop an ip reservation. setup DZM host tot that ip.

But i cant seem to connect from an other computer on the internet. With my old router this was not a problem. the only difference is i canot see setting endpointfiltering.

can anyone help me pls
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47838
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Remote desktop wil not work
« Reply #1 on: May 07, 2014, 11:13:06 AM »

Link>Welcome!

  • What Hardware version is your router? Look at sticker under router.
  • Link>What Firmware version is currently loaded? Found on the routers web page under status.
  • What region are you located?
  • Are you wired or wireless connected to the router?

Internet Service Provider and Modem Configurations
  • What ISP Service do you have? Cable or DSL?
  • What ISP Modem Mfr. and model # do you have?
  • Is ISP Modem/Service using Dynamic or Static WAN IP addressing?
  • What ISP Modem service link speeds UP and Down do you have?
  • Check cable between Modem and Router, swap out to be sure. Link> Cat6 is recommended.
  • Check ISP MTU requirements, Cable is usually 1500, DSL is around 1492 down to 1472. Call the ISP and ask. Link>Checking MTU Values
  • For DSL/PPPoE connections on the router, ensure that "Always ON" option is enabled.


Router and Wired Configurations
Some things to try: - Log into the routers web page at 192.168.0.1. Use IE, Opera or FF to manage the router. Besure to log into the Admin account on the router.
  • Turn off TrueGigaBit Routing under Setup/Internet/Manual for those routers that have this feature for testing.
  • Turn off ALL QoS or Disable Traffic Shaping (DIR only) GameFuel (DGL only and if ON.) options, Advanced/QoS or Gamefuel. For the DGL-5500, review this for Streamboost information and settings: Furry's DGL-5500 Review
  • Turn off Advanced DNS Services if you have this option under Setup/Internet/Manual or under Setup/PARENTAL CONTROL/Set to>None: Static IP or Obtain Automatically From ISP.
  • Enable or Disable Use Unicasting (compatibility for some ISP DHCP Servers) and test under Setup/Internet/Manual. Disable may help with speed performance on higher speed ISP services.
  • Turn off DNS Relay  under Setup/Networking. Link>Finding Faster DNS Addresses using Name Bench and input new DNS addresses under Setup/Internet/Manual.
  • Setup DHCP reserved IP addresses for all devices ON the router. Setup/Networking. This ensures each devices gets its own IP address when turned on and connected, eliminates IP address conflicts and helps in troubleshooting and maintain consistency for applications that need to connect as well as mapped drives.
  • Ensure devices are set to auto obtain an IP address.
  • If IPv6 is an option on the router, select Local Connection Only under Setup/IPv6.
  • Enable or Disable SPI to test.
  • Enable uPnP and Multi-cast Streaming under Advanced/Networking. Disable uPnP for testing Port Forwarding rules. Enable IPv6 Multi-cast Streaming for routers that have a Media Server option. Disable IPv6 Multi-cast Streaming if IPv6 or Media Server is not being used.
  • Turn off WISH, and WPS under Advanced.
  • WAN Port Speed set to Auto or specific speed? Some newer ISP modems support 1000Mb so manually setting to Gb speeds can be supported by the router. Advanced/Advanced Networking/WAN Port Speed
  • Set current Time Zone, Date and Time. Use an NTP Server feature. The DST setting is only needed in the NA region. Tools/Time.

Are you PF'g the remote desktop port number?
« Last Edit: October 28, 2014, 01:13:07 PM by FurryNutz »
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47838
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Remote desktop wil not work
« Reply #2 on: October 28, 2014, 01:13:27 PM »

Any status on this?  ???

Ik have just purchased a dir 868, use to have dir 655.

I tried to set it up the same way. using dhcp and giving my laptop an ip reservation. setup DZM host tot that ip.

But i cant seem to connect from an other computer on the internet. With my old router this was not a problem. the only difference is i canot see setting endpointfiltering.

can anyone help me pls
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting