• June 05, 2020, 12:23:07 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: DWA-162 Window 8 install  (Read 5548 times)

BILLMC

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
DWA-162 Window 8 install
« on: November 07, 2013, 01:01:43 PM »

I recently purchased a Dlink DWA-162 usb wireless dual band adapter. The box and instructions said Windows 8 compatible. I could not successfully install the device on a Win 8 desktop or Win8.1 laptop. The instructions specifically say ignore new device found window and use only the Dlink setup. This did not work. I kept getting driver install failures Code 28 and Code 31. I then called support, they had me plug in device then update drivers from the install CD -> driver -> Win8-64 bit folder. This did work on Win 8 system but not Win 8.1 laptop. I am returning the product and getting something that works correctly out of box.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 48821
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DWA-162 Window 8 install
« Reply #1 on: November 07, 2013, 03:23:49 PM »

Try drivers from the web?  ???

What version of Windows 8 are you using? x32 or x64?

Try disabling Driver Signature Enforcement with F8 on boot up of the PC...If this feature is there...is in Windows 7
« Last Edit: November 07, 2013, 03:26:40 PM by FurryNutz »
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

BILLMC

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
Re: DWA-162 Window 8 install
« Reply #2 on: November 07, 2013, 05:31:49 PM »

Drivers from the web are an exe file, the same as running the mini install CD.
My system is Windows 8.1 64bit
I was able to disable Driver Signature Enforcement but nothing changed. I tried using the CD install then I uninstalled and rebooted and tried attaching device and updating drivers from the CD. I cannot find just drivers on the web.
Logged