• December 07, 2019, 12:40:03 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Bridge Mode. New setup help..  (Read 15127 times)

Panther57

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 30
Bridge Mode. New setup help..
« on: August 07, 2013, 02:58:45 PM »

I just got my AC1750 (868L) and I have a running CATV Modem/Wireless Router.
I read in the instructions and spoke to a tech rep at my catv before receiving it.. and Bridge Mode was suggested.

Is it as simple as connecting my 868L and running the Wizard? Using a feed from a lan out on the catv router. An option in the wizard will be Bridge Mode? Help, how do I setup Bridge Mode?


Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47961
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Bridge Mode. New setup help..
« Reply #1 on: August 07, 2013, 03:54:13 PM »

« Last Edit: September 18, 2014, 10:03:56 AM by FurryNutz »
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

Panther57

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 30
Re: Bridge Mode. New setup help..
« Reply #2 on: August 07, 2013, 10:12:56 PM »

It's a UBEE looks like DDW3610.. could be a DDW3611.

I found instructions about connecting to an existing router. disable UPnP, DCHP and change LAN IP to an available one on the network. Talks about staying within 192.168.0.xxx (between 2 and 254).
Then I turn on settings in the new router. I am looking at page 11 in the users manual.

I'm a PC builder and overclocker, but this router stuff is.. not a lot of experience. so, thanks for the help. I am going to call my catv tech in the am. I was told that they can help on their router, but tech support for mine is.... but help where they can. I don't want to screw it up.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47961
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Bridge Mode. New setup help..
« Reply #3 on: August 08, 2013, 07:28:53 AM »

Turning a router into an AP.

This is still wired AP mode, not wireless bridge...
« Last Edit: September 18, 2014, 10:03:33 AM by FurryNutz »
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

Panther57

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 30
Re: Bridge Mode. New setup help..
« Reply #4 on: August 08, 2013, 12:13:41 PM »

Thank you...

I am reading the information you sent, and I am learning why you suggest AP over Bridged. lol... I'm learning a lot of new stuff to get my AC1750 hooked up, so I can buy cameras, other connectivity goodies and use the android apps.

I will report how the final setup is working. I have not called my catv tech yet.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47961
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Bridge Mode. New setup help..
« Reply #5 on: August 08, 2013, 12:31:01 PM »

If this is your ISP Modem:
http://www.ubeeinteractive.com/products/cable/ddw3611

I would recommend checking to see if it can be bridged so you can use the DIR-868L as your main host router and WiFi AP, that would be preferred. If not, see if the ISP modem has a DMZ.

Any chance your ISP supports a stand alone modem like the Motorola SB 6 Series modems?
« Last Edit: August 08, 2013, 12:52:25 PM by FurryNutz »
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

Panther57

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 30
Re: Bridge Mode. New setup help..
« Reply #6 on: August 08, 2013, 01:31:32 PM »

Thanks FurryNutz..

My isp put theirs in Bridge Mode. From there it was easy and done.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47961
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Bridge Mode. New setup help..(RESOLVED)
« Reply #7 on: August 08, 2013, 01:33:28 PM »

Awesome, now just connect that 868L up and enjoy man.

Visit back here if you need any help in the future.

Enjoy.  ;)
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting