Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Android Tablet Intermitent connection problems  (Read 2264 times)
asakurahao
Level 1 Member
*
Posts: 2


« on: March 28, 2012, 05:20:14 AM »

Hi everyone!

Im sorry for interrupting but right now i need some help with regards to what i am experiencing right from my android phone.

I had bought dlink's dir615 router, plug it to my broadband connection to have wifi access.

my android phone which is HTC Sensation and my sister's phone Samsung Galaxy Mini can detect the wifi and connect/browse to the internet.

However when we try to watch online videos (via youtube or other sites) and update/download apps from the google play store its just fails.

May I ask help from anyone? is there configurations needed to for my router for the downloads to work?

Thanks!

God Bless!

my apologies to sanssail for getting in the way of your thread

best regards,
asakurahao
Logged
FurryNutz
Poweruser
  ▲
▲ ▲
*****
Posts: 27766


D-Link Global Forum Moderator


WWW
« Reply #1 on: March 28, 2012, 06:44:30 AM »

What ISP Modem do you have? Stand Alone or built in router?
What ISP Modem make and model do you have?
If this modem has a built in router, it's best to bridge the modem. Having 2 routers on the same line can cause connection problems.
To tell if the modem is bridged or not, look at the routers web page, Status/Device Info/Wan Section, if there is a 192.168.0.# address in the WAN IP address field, then the modem is not bridged.

Some things to try:
Turn off ALL QoS or Disable Traffic Shaping (DIR only) GameFuel (DGL only and if ON.) options. Advanced/QoS or Gamefuel.
Turn off Advanced DNS Services if you have this option under Setup/Internet/Manual.
Turn on DNS Relay under Setup/Networking.
Setup DHCP reserved IP addresses for all devices ON the router. Setup/Networking
Ensure devices are set to auto obtain an IP address.
Set Firewall settings to Endpoint Independent for TCP and UDP under Advanced/Firewall.
Enable uPnP and Multi-cast Streaming under Advanced/Networking.

What wireless modes are you using? Under Setup/Wireless/Manual.
Try single mode G or mixed G and N?

Channel Width set for Auto 20/40Mhz or try 20Mhz only.
Try setting a manual channel to a open or unused channel.
What security mode are you using? Preferred security is WPA-Personal. WPA2/AES Only. Some WiFi adapters don't support AES, so you might want to try TPIK only or Auto.
What wireless devices do you have connected?
Any cordless house phones?
Any other WiFi routers in the area? Use InSSIDer to find out.
Turn off Short GI, WLAN Partition and Extra Wireless Protection if you have it. Under Advanced/Advanced Wireless.
Logged

Cable:50mb/3Mb>Motorola SB6180>DIR-868L>HP 24pt Gb Switch. 3x4500s,DGL-5500,DIR-857,835,827,815,880L,868L,865L,826L,810L,685,657,3x655,645,601,DNS-345,DCS-933L and a Boxee.
Go Here>Router Troubleshooting
asakurahao
Level 1 Member
*
Posts: 2


« Reply #2 on: April 03, 2012, 09:29:14 PM »

Thanks you very much!

I haven't tried anything yet, but im planning to implement your recommendations during the holidays,

my apologies for the late reply, it happens to be i have a lot to do during the entire week.

thank you very much
Logged
Oniros
Level 1 Member
*
Posts: 2


« Reply #3 on: January 08, 2013, 06:36:50 AM »

I tried all what was posted above to no success. In my case I can browse the internet on my phone but for some reason neither me nor my sister can access the facebook app in both iPhone and Android. Sad
Logged
FurryNutz
Poweruser
  ▲
▲ ▲
*****
Posts: 27766


D-Link Global Forum Moderator


WWW
« Reply #4 on: January 08, 2013, 07:33:31 AM »

Link>Welcome!
What Hardware version is your router? Look at sticker under router.
Link>What Firmware version is currently loaded? Found on routers web page under status.
What region are you located?
Are you wired or wireless connected to the router?
Has a Factory Reset been performed?

What ISP Service do you have? Cable or DSL?
What ISP Modem do you have? Stand Alone or built in router?
What ISP Modem make and model do you have?

Try single mode G or mixed G and N?
What security mode are you using? Preferred security is WPA-Personal. WPA2/AES Only. Some WiFi adapters don't support AES, so you might want to try TPIK only or Auto.

Temporarily disable SPI under Advanced/Firewall and test?
Logged

Cable:50mb/3Mb>Motorola SB6180>DIR-868L>HP 24pt Gb Switch. 3x4500s,DGL-5500,DIR-857,835,827,815,880L,868L,865L,826L,810L,685,657,3x655,645,601,DNS-345,DCS-933L and a Boxee.
Go Here>Router Troubleshooting
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Theme by webtechnica.com.