• July 20, 2019, 11:51:50 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Beta Firmware!  (Read 10641 times)

Fatman

  • Level 9 Member
  • ****
  • Posts: 1675
Beta Firmware!
« on: February 03, 2009, 02:56:24 PM »

The following beta firmware is provided on a trial basis only and without any kind of warranty. It is heavily advised not to use this beta firmware for any critical purpose.
 By downloading the beta firmware file, you expressly agree that the use of the firmware is at your own risk and discretion.
It is not supported through the normal support channels. All questions, comments and issues should be directed to this board.


Click the link below to download the code.
ftp://ftp.dlink.com/Gateway/dir130/Firmware/dir130_firmware_120b39_beta.zip


Here are the juicy details.

DIR-130 Firmware Release Notes
===============================================

Firmware: 1.20b39 (Beta)
Date: 01/27/09

1. Added SSL VPN support.
2. Added Bandwidth Control support.
3. Added capability to assign multiple user groups to remote management.
4. Added HTTPS remote management support.

===============================================

This firmware has to be installed by running the included utility, which is fairly straight forward, all it asks for is the IP and password of the DIR-130 and the included bin.
« Last Edit: December 28, 2009, 04:18:03 PM by Bett0 »
Logged
non progredi est regredi

gmills24

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
Re: Beta Firmware!
« Reply #1 on: February 05, 2009, 07:22:49 AM »

Does this beta cover the problem with dropping port forwarding rules?
Logged

Fatman

  • Level 9 Member
  • ****
  • Posts: 1675
Re: Beta Firmware!
« Reply #2 on: February 05, 2009, 08:56:05 AM »

I am not personally acquainted with any problems with dropping port forwarding rules with the current firmware.

You have here what I have on the firmware, give it a run through and report back to us if it fixes your issue (and for the sake of my own understanding, what is the dropping port forwarding rules issue).
Logged
non progredi est regredi

gmills24

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
Re: Beta Firmware!
« Reply #3 on: February 05, 2009, 09:46:28 AM »

I will give it a try.
You can set up rules today, and within 24hours it may lose all or some of the rules. You can go in and replace the rules. When you click on save settings, the changes you have made are gone. Have restore factory defaults and start all over. This has happend to me 3 times in the last 2weeks. I purchased two of the routers for 2 remote locations because they have the ability for more than 10 rules.
The second router has been flawless right out of the box.
Also, when using pppoe through a bridged modem (dsl) the internet connection will be lost. Log into the gui and it shows still up. Power cycle and it reconnects. Has happened at least 10 times in the last 2weeks.
Thanks for your help.
Logged

SH86

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
Re: Beta Firmware!
« Reply #4 on: May 10, 2009, 01:22:17 AM »

not opening port :-[
Logged

Fatman

  • Level 9 Member
  • ****
  • Posts: 1675
Re: Beta Firmware!
« Reply #5 on: May 12, 2009, 08:28:46 AM »

I will start by saying thank you, I have never seen a report of a PPTP WAN in the wild, they just don't happen here in the states, it is cool to see they are implemented at least mostly how I predicted they would be.

That said your public IP listed by the port checking site is publicly routable, the WAN IP recognised by your DIR is not.  they are performing NAT upstream from you somewhere.
Logged
non progredi est regredi

SH86

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
Re: Beta Firmware!
« Reply #6 on: May 12, 2009, 08:43:48 AM »

My ISP recommends these settings, on the official site.
http://www.2kom.ru/home/information/instr/70.html
In reference to the Russian right there but the picture I think you understand.

When connecting from the computer all the ports are open, but on the router does not.

Russian dlink recommends me to use the version of firmware 1.21b18 but it can not I connect to the network, constant disconnect.

With your version of firmware that does not happen, but the ports are not open (((

And logs


Jan 1 01:48:40   Dropped Packets   Firewall DROP IN=WAN OUT= MAC= SRC=172.30.171.49 DST=224.0.0.2 LEN=32 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=1 ID=0 DF OPT (94040000) PROTO=2
Jan 1 01:48:40   Dropped Packets   Firewall DROP IN=WAN OUT= MAC= SRC=172.30.171.49 DST=224.0.0.1 LEN=28 TOS=0x00 PREC=0xC0 TTL=1 ID=32776 PROTO=2
Jan 1 01:48:46   Dropped Packets   Firewall DROP IN=WAN OUT= MAC= SRC=172.30.171.49 DST=224.0.0.2 LEN=32 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=1 ID=0 DF OPT (94040000) PROTO=2
« Last Edit: May 12, 2009, 08:45:26 AM by SH86 »
Logged

Fatman

  • Level 9 Member
  • ****
  • Posts: 1675
Re: Beta Firmware!
« Reply #7 on: May 12, 2009, 08:52:09 AM »

I can tell you your logged drops are multicast packets, so not the issue.


I don't know what to say beyond that, unfortunately with an upstream NAT everything becomes more convoluted.
Logged
non progredi est regredi