• September 20, 2019, 12:56:09 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Must unplug/plug back in cable modem and DIR-601 router each time PC starts  (Read 3569 times)

1977sjr

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 1

I've had my DIR-601 for almost a year now and it's been working near flawlessly until just recently.  I have a very simple setup with a desktop PC, router, Time Warner cable modem, and the only device that accesses the router is my Droid phone.  I shut my PC down every night.  The next day when starting up my PC, there's no internet connection.  I haven't fooled around with any router settings, but what I've been doing to re-connect is unplug the cable modem power cord and router power code, wait a minute, then re-plug them back in and it connects right away.  Is there something easy that I can do/repair to correct this?  Maybe I should check if there are firmware updates?  Or is it a possible hardware issue?  Any help would be appreciated.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47761
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting

What ISP service do you have? DSL or Cable?
What ISP modem do you have? Stand alone or does it have a built in router by chance?
How are you connecting to the 601? Wired or Wireless?
What wireless modes are you running? Mixed? Try setting Single mode G to test?
What FW version is currently loaded?
Any cordless phones in the house?

Setup Reserved (Static) IP addresses on the router for your devices.
Ensure DNS IP addresses are being filled in under Setup/Internet/Manual.
Ensure Advanced DNS Service is disabled if you have this option.
Ensure DNS Relay is enabled.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting