• December 10, 2019, 09:08:56 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: DWL-7700AP Hard Reset?  (Read 7043 times)

teredactle

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
DWL-7700AP Hard Reset?
« on: April 04, 2011, 10:53:23 AM »

Sorry, this post if offtopic and in the wrong forum, but I cannot find an adequate forum, not one where I can actually POST this help request. Sorry mods, please feel free to move or create the right child category. anyway...

Can someone tell me how I can do a hardware reset on this AP (DWL-7700AP). We have a unit in our hardware demo room which was configured by a predecessor but there was no info transfer when he left.  Now I can't reset this device to get into the configuration.

I went through all documents and internet search to no avail. This unit is out of warranty, so opening it up (if need be) is not an issue.

Thank you!
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47973
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DWL-7700AP Hard Reset?
« Reply #1 on: April 04, 2011, 10:58:32 AM »

There a button in back?

You could try from the devices menu as showed here:
http://support.dlink.com/Emulators/dwlag700ap/html/MntRestartSystem.html
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

teredactle

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: DWL-7700AP Hard Reset?
« Reply #2 on: April 04, 2011, 11:36:46 AM »

This is the unit in question: http://www.dlink.ca/products/?pid=376

There is absolutely no button anywhere on this housing; this unit is meant to be installed outdoors. You would think Dlink would have provided something for a hard reset but there is nothing anywhere on it.

Apparently you have to send it in to get it reset; I'm looking for alternate solutions and will probably open this baby up soon enough to get to the guts and see if I can do it this way.

Thanks anyway though. :)
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47973
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DWL-7700AP Hard Reset?
« Reply #3 on: April 04, 2011, 11:40:13 AM »

Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

teredactle

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: DWL-7700AP Hard Reset?
« Reply #4 on: April 04, 2011, 11:50:16 AM »

Can you get to the devices menu to reset it?

http://support.dlink.com/Emulators/dwlag700ap/html/MntRestartSystem.html

I can't get into the menu because I don't have the admin password, this is why I'm looking for a hardware reset button as it will reset it to a blank password. :(
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47973
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DWL-7700AP Hard Reset?
« Reply #5 on: April 04, 2011, 12:07:56 PM »

OK, I would call DLink and ask...sorry could be of more help.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

teredactle

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: DWL-7700AP Hard Reset?
« Reply #6 on: April 04, 2011, 01:39:07 PM »

It's all good, I tried l/p combo user/password and it worked, I then was able to reset to factory settings and change the IP and set it up properly.

I don't know if this was done or it was the default, maybe it will help someone.

cheers!
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47973
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DWL-7700AP Hard Reset?
« Reply #7 on: April 04, 2011, 01:54:13 PM »

Kewl man. Glad you found it. Now write it down LOL.  ::)
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting