• September 16, 2019, 06:19:34 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: dcs1110 connect to dsm-520, How??  (Read 9736 times)

tjd

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 16
dcs1110 connect to dsm-520, How??
« on: July 15, 2008, 08:46:30 AM »

dlink's webpage, http://www.dlink.com/products/?pid=499 states "You can even configure your MediaLounge Wireless Media Player to connect to the DCS-1110 and play real-time video feed on your TV screen!"; but neither the dcs-1110 manual nor the DSM-520 manual covers how to configure to do this. I have tried asking support but they are unable to help. Has anyone managed to do this? and if so how do you configure it ? Is there any documentation?
 ???
« Last Edit: July 21, 2008, 04:05:28 PM by tjd »
Logged

ECF

  • Poweruser
  • Level 11 Member
  • *
  • Posts: 2692
Re: dcs1100 connect to dsm-520, How??
« Reply #1 on: July 16, 2008, 09:50:44 AM »

If the camera and the DSM-510, 520, 320 or 320RD are on the same network then DCS-1110 will be seen as an available media server  in the list of server for the DSM-510, 520, 320 or 320RD. Just connect to it as you would to your media server and it will display the camera video stream.
Logged
Never forget that only dead fish swim with the stream

tjd

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 16
Re: dcs1110 connect to dsm-520, How??
« Reply #2 on: July 21, 2008, 03:14:45 PM »

well the dcs-1110 server appears with a folder dcs1110.@@@ which I select and get a blank screen. Support can't help, is there any configuration documentation? :'(
« Last Edit: July 21, 2008, 04:06:49 PM by tjd »
Logged

ECF

  • Poweruser
  • Level 11 Member
  • *
  • Posts: 2692
Re: dcs1110 connect to dsm-520, How??
« Reply #3 on: July 22, 2008, 02:54:52 PM »

That is correct setup. I tried this as well and am getting the same issue. We are currently looking into this issue.
« Last Edit: July 22, 2008, 03:11:59 PM by AWDL »
Logged
Never forget that only dead fish swim with the stream

tjd

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 16
Re: dcs1110 connect to dsm-520, How??
« Reply #4 on: July 22, 2008, 03:33:54 PM »

thanks for the quick reply, will wait for a resolution.
Logged

tjd

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 16
Re: dcs1110 connect to dsm-520, How??
« Reply #5 on: August 12, 2008, 04:04:59 PM »

Any updates??
Logged

ECF

  • Poweruser
  • Level 11 Member
  • *
  • Posts: 2692
Re: dcs1110 connect to dsm-520, How??
« Reply #6 on: August 13, 2008, 03:15:34 PM »

New firmware for the DSM-520 will correct this issue. I am very sorry but I do not have a date at this time.
Logged
Never forget that only dead fish swim with the stream

tjd

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 16
Re: dcs1110 connect to dsm-520, How??
« Reply #7 on: August 13, 2008, 03:35:14 PM »

np, and thanks for your help
Logged

tjd

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 16
Re: dcs1110 connect to dsm-520, How??
« Reply #8 on: October 31, 2008, 11:53:20 AM »

any update on the bug fix, i notice that the dcs1110 product page still informs potential buyers that the camera works with the dsm520, but we know differently  ;)
Logged

ECF

  • Poweruser
  • Level 11 Member
  • *
  • Posts: 2692
Re: dcs1110 connect to dsm-520, How??
« Reply #9 on: October 31, 2008, 04:11:22 PM »

Sorry I am still waiting to hear something from Product Management on this firmware. 
Logged
Never forget that only dead fish swim with the stream

tjd

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 16
Re: dcs1110 connect to dsm-520, How??
« Reply #10 on: November 01, 2008, 12:31:59 PM »

So if the next release is still some time away, how about a patch?? or would going back to a previous firmware work?
Logged

ECF

  • Poweruser
  • Level 11 Member
  • *
  • Posts: 2692
Re: dcs1110 connect to dsm-520, How??
« Reply #11 on: November 04, 2008, 02:11:54 PM »

This function was working in previous firmware. It was somehow over looked when testing new firmware however rolling back the firmware on the DSM-520 is not a supported option on this device.
Logged
Never forget that only dead fish swim with the stream

tjd

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 16
Re: dcs1110 connect to dsm-520, How??
« Reply #12 on: November 04, 2008, 02:53:36 PM »

So what are my alternatives? and those like me who buy this d-link device based on the information currently advertised on the d-link product website?  Its been(I think) over 6 months since the last firmware update and my patience is starting to wane.
Logged

ECF

  • Poweruser
  • Level 11 Member
  • *
  • Posts: 2692
Re: dcs1110 connect to dsm-520, How??
« Reply #13 on: November 24, 2008, 10:34:28 AM »

I have been bugging them about this firmware trust me. I'm not sure what options you have you can contact customer service and they may be able to push priority on this issue. We really dont get may inquiries about this feature so it may not me priority and they usually will not come out with firmware to address a single issue only.
Logged
Never forget that only dead fish swim with the stream

tjd

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 16
Re: dcs1110 connect to dsm-520, How??
« Reply #14 on: February 11, 2009, 10:12:15 AM »

just wanted to let you know I sent several emails to customer service, didn't receive a single reply, even pointed out the dcs1110 webpage still proclaims this as a feature for the dcs1110/dsm520. Im concluding both of these products are obsolete as far as d-link is concerned and will receive no further updates or fixes, does this make sense?
Logged