• October 01, 2014, 05:17:51 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in which we have created boards at this time.

Author Topic: gmail web site not opening with DFL-210  (Read 2838 times)

rooks

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 15
gmail web site not opening with DFL-210
« on: February 10, 2010, 08:31:15 AM »

i blocked facebook and youtube in my network using D-LINK DFL-210 and every thing is fine and both of those web site are blocked but i cant use gmail it is not look like it is blocked but it is keep trying to load and then stop like there is no internet all web site working except gmail i also put the url of it in the white list and nothing change gmail not open any help or fix ?
Logged

Fatman

  • Poweruser
  • Level 9 Member
  • ****
  • Posts: 1697
Re: gmail web site not opening with DFL-210
« Reply #1 on: February 10, 2010, 09:05:07 AM »

WAN type and MTU?
MTU setting on your WAN interface?
Logged
non progredi est regredi

rooks

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 15
Re: gmail web site not opening with DFL-210
« Reply #2 on: February 10, 2010, 09:59:50 AM »

i got the internet from the router i set the wan interface as DHCP CLIENT and the router send the wan the ip then i create a dhcp relay on lan and i set it to my dhcp server and i got the internet with the right dhcp relay i make and every thing is fine but i cant open gmail web site very thing still on default sitting and i create ALG for block web site (facebook/youtube) and they blocked and all website working except gmail keep trying to load and nothing happen

thank you
Logged

danilovav

  • Level 4 Member
  • ****
  • Posts: 424
  • Alexandr Danilov
Re: gmail web site not opening with DFL-210
« Reply #3 on: February 11, 2010, 03:57:28 AM »

Maybe, you use HTTP ALG with strip features? If yes, just disable strip function in ALG's settings.
Logged
BR, Alexandr Danilov

chechito

  • Level 3 Member
  • ***
  • Posts: 194
Re: gmail web site not opening with DFL-210
« Reply #4 on: February 11, 2010, 04:29:13 AM »

make sure you are not using a ALG por https traffic
Logged

rooks

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 15
Re: gmail web site not opening with DFL-210
« Reply #5 on: February 11, 2010, 08:00:59 AM »

im not using and ALG in HTTPS service and i did try to disbale strip and same problem
i reset the device to then i check the smtp and gmail and some https sites and every thing is working then i create ALG and i add facebook in it to block then i use it in http-outbound service the i add new ip rule with action allow and serive http-outbound then source : lan - lannet and destination any - all net
save and activate  -----------> same problem every thing is work but still no https
Logged

rooks

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 15
Re: gmail web site not opening with DFL-210
« Reply #6 on: February 11, 2010, 08:44:27 AM »

thats drive me crazy every thing in default is working .... so with any service i have to apply the ALG i create ?? then what the ip rule i have to set to make the block working without blooking https and smtp ??
all what i want i block facebook only facebook and youtube ?? my internet is dsl over WAN port and the wan port set to dhcp client and i made dhcp relay all that working now how could i block facebook and youtube without stopping https and smtp ???
Logged