• February 21, 2020, 03:23:59 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: DGS-1100-5: Multicast IPTV disconnects  (Read 781 times)

Argadonis

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 1
DGS-1100-5: Multicast IPTV disconnects
« on: July 12, 2019, 07:23:27 AM »

Hello,

I have a DGS-1100-5 with v1.01B031 BETA and connected to it I have an 8 Channel IPTV Multicast Streamer that streams 8 TV channels in RTP transport over multicast IPs (225.0.0.x)  (output bandwidth is 25Mbit for all 8 channels - 2 Channels are FHD and 6 are HD) and 3 receivers (2 Desktops and 1 TVBox).

The DGS-1100-5 has IGMP Snooping enabled and all the other settings are left as they are set from factory.

If only one of the 3 receivers is connected to 1 TV stream it works without disconnect (tested for more than 1 day of continuous play). If I connect at least 2 receivers to the same multicast source, then after a while one of the receivers stops receiving multicast packets. If I reopen the stream on the disconnected receiver it stars but after a while a random receiver will again stop receiving multicast packets.

If I use the DGS-105 I get the same behavior but if I use an old TP-Link 100Mbit unmanaged switch then it works for hours.

EDIT: If I disable IGMP Snooping on DGS-1100-5 then It works as it should but all the ports are "flooded" with multicast traffic and I would rather not have that as it was the main reason I got this switch in first place.

Any suggestions on how to debug and/or fix this issue are welcome as I really want to use the DGS-1100-5.

Best regards and Thanks
« Last Edit: July 12, 2019, 09:17:09 AM by Argadonis »
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 48359
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DGS-1100-5: Multicast IPTV disconnects
« Reply #1 on: August 02, 2019, 06:13:54 AM »

Please contact D-Link support and notify them about what your seeing with this version of FW.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!