• November 21, 2019, 10:11:22 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Dir-842 not getting Gigabit speeds  (Read 792 times)

Marzorod

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
Dir-842 not getting Gigabit speeds
« on: May 01, 2019, 01:32:59 PM »

Hi guys,new on the forum so Greetings to everybody.I have a Dir-842 that when I set it up the first time it gave me 145 mbps from the 150 mbps I get from Comcast.My modem is an Arris 6190.After 3 days it stopped reaching those speeds I get  now 85 to 90 mbps.When I hook my modem directly to my computer I get the whole 150 mbps and I also get a different IP address,the one I used to have when I rented Comcast Modem.Is there any material I can read or can anybody point me in a direction that might help me solve this.Thanks in advance
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47919
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Dir-842 not getting Gigabit speeds
« Reply #1 on: May 01, 2019, 02:17:14 PM »

Link>Welcome!

  • What Hardware version is your router? Look at sticker under the router case.
  • Link>What Firmware version is currently loaded? Found on the routers web page under status.
  • What region are you located?
  • Has a Factory Reset been performed?
  • Was a Factory Reset performed before and after any firmware updates then set up from scratch?
  Link> >FW Update Process

Internet Service Provider and Modem Configurations
  • What ISP Modem service link speeds UP and Down do you have?

  • Check cable between Modem and Router, swap out to be sure. Link> Cat6 is recommended.

Have you enabled any QoS settings? Disable these if you have before speed testing.
Disable all background running apps on your test PC temporarily.
How are you testing the speed? Web page or Ooklas speed testing app?
Whats all connected to the router? Wired and wireless devices.
When speed testing is other data streams going on from other devices?

FYI about your ISP modem:
http://forums.dlink.com/index.php?topic=65993.0
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

Marzorod

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
Re: Dir-842 not getting Gigabit speeds
« Reply #2 on: May 04, 2019, 07:09:30 PM »

FurryNutz,I got back just to thank you for the literature and help you provided me with.It was something simple.It seems I had my modem connected to a cable that somehow was  not communicating properly.I just connected my modem to a shorter connection with the Comcast feed and all is Kosher now.Thanks for the help.Keep it up guys.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47919
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Dir-842 not getting Gigabit speeds (RESOLVED)
« Reply #3 on: May 05, 2019, 10:20:36 AM »

Glad it was something simple.
Enjoy.  ;)
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting