• November 15, 2018, 05:10:21 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: DFL-210 Change WAN static to dynamic  (Read 1018 times)

ABCS-IT

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
DFL-210 Change WAN static to dynamic
« on: July 16, 2018, 05:46:50 AM »

The local ISP here is changing all static IP to dynamically assigned DHCP.  One new client of ours has this DFL-210 setup with static IP on WAN currently.  I'm able to access the router, but for the life of me can't figure out how to simply set WAN from static to dynamic.  Appreciate any tips as I'm probably overlooking something.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 46150
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: DFL-210 Change WAN static to dynamic
« Reply #1 on: July 16, 2018, 06:35:24 AM »

Review the user manual to see any information regarding this.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

ABCS-IT

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: DFL-210 Change WAN static to dynamic
« Reply #2 on: July 16, 2018, 06:45:57 AM »

I have read all manuals and searched out everything I could find online with no luck.  That's why I posted here.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 46150
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: DFL-210 Change WAN static to dynamic
« Reply #3 on: July 16, 2018, 07:24:12 AM »

Does page 59-60 of the user manual help any?

No experience with this particular device so you may need to contact D-Link support...
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

ABCS-IT

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: DFL-210 Change WAN static to dynamic
« Reply #4 on: July 16, 2018, 07:36:40 AM »

I will give that a try, must have overlooked it originally or thought DHCP client was for internal LAN use only.  I did call support and they said this model is no longer supported due to age so they couldn't help either.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 46150
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: DFL-210 Change WAN static to dynamic
« Reply #5 on: July 16, 2018, 07:41:05 AM »

Only other thing I might do would be a factory reset and set up from scratch...  ::)
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

ABCS-IT

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: DFL-210 Change WAN static to dynamic
« Reply #6 on: July 16, 2018, 08:35:51 AM »

That Enable DHCP client worked thank you very much!!! 
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 46150
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: DFL-210 Change WAN static to dynamic (RESOLVED)
« Reply #7 on: July 16, 2018, 09:03:41 AM »

Enjoy.  ;)
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!