• November 22, 2019, 07:49:31 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: DSM-510 wireless connection problem  (Read 7619 times)

tinkertron

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 26
DSM-510 wireless connection problem
« on: December 04, 2007, 06:23:01 PM »

I have had this product for over a month now, and hooking the wireless up is getting me frustrated and confused. I have not problem with hooking it up via wire, but the main reason I purchased it cause of the wireless. I don't have the Intel Viiv technology so I have to bypass their hook-up and goto page 16 for the Express Setup. I do a scan for wireless connection and see my router listed, so I select my network and click OK. I enter the encryption type WEP and what the heck is a Cryptography key so I enter "aaaaaaaaaaaaaa" and I click OK. The DSM-510 restarts and then comes back on and tried to detech my connection, and starts all over with Express Setup. What am I doing wrong here?
Logged

ECF

  • Poweruser
  • Level 11 Member
  • *
  • Posts: 2692
Re: DSM-510 wireless connection problem
« Reply #1 on: December 05, 2007, 12:24:15 PM »

Cryptography key would be you WEP key entered for your WEP encryption setup. Are you entering the correct encryption key this would be what you entered when setting up your SSID encryption information or what you enter when connecting a new wireless PC to your network wirelessly?
Logged
Never forget that only dead fish swim with the stream

tinkertron

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 26
Re: DSM-510 wireless connection problem
« Reply #2 on: December 05, 2007, 06:06:17 PM »

Yes it's WEP
Logged

D-Link Multimedia

  • Level 7 Member
  • **
  • Posts: 1066
    • D-link Systems, Inc.
Re: DSM-510 wireless connection problem
« Reply #3 on: December 05, 2007, 11:49:49 PM »

Yes it's WEP

What firmware version are you currently running? Also what is the brand and model # of the wireless router you are using?

Logged

tinkertron

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 26
Re: DSM-510 wireless connection problem
« Reply #4 on: December 06, 2007, 06:29:20 PM »

Firmware on the router or the media player? I don't remeber the firmware number, but I do know I have the most update to date cause when I connected through the wire it updated to the most up to date firmware, i'm sure of that. My network router is an Actiontech MI424-WR
Logged

D-Link Multimedia

  • Level 7 Member
  • **
  • Posts: 1066
    • D-link Systems, Inc.
Re: DSM-510 wireless connection problem
« Reply #5 on: December 06, 2007, 06:34:21 PM »

Firmware on the router or the media player? I don't remeber the firmware number, but I do know I have the most update to date cause when I connected through the wire it updated to the most up to date firmware, i'm sure of that. My network router is an Actiontech MI424-WR

Have you tried multiple wireless encryption types on your router other than WEP? Have you tried connecting the DSM-510 to your router with no security? WEP HEX 64/128, WEP ASCII, WPA? Which are you using on your router and do any of those work between your router and the DSM-510?
Logged

tinkertron

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 26
Re: DSM-510 wireless connection problem
« Reply #6 on: December 15, 2007, 01:05:48 AM »

Yes i'm using the WEP 64bit. I have the options to uses WEP 802.1 or WPA. Which do you suggest?
Logged

ECF

  • Poweruser
  • Level 11 Member
  • *
  • Posts: 2692
Re: DSM-510 wireless connection problem
« Reply #7 on: December 20, 2007, 09:21:14 AM »

I would recommend using the WPA.
Logged
Never forget that only dead fish swim with the stream

tinkertron

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 26
Re: DSM-510 wireless connection problem
« Reply #8 on: December 20, 2007, 07:35:59 PM »

OK i got it working without the WEP or WPA, I think I know what I was doing wrong, but also I would think that DLINK with better describe that the CRYPTION was cause it the SSID that was on my router that I should have been adding on the cryption key input on the media center.
Logged

DRT-1000

  • n00b
  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 38
Re: DSM-510 wireless connection problem
« Reply #9 on: December 20, 2007, 08:10:57 PM »

If you encrypt you're wireless signal from your AP for protection, then didn't have to enter a key or password when connecting to the signal....it wouldn't be very protected now would it... :-\ ???
Logged

ddwinell

  • Guest
Re: DSM-510 wireless connection problem
« Reply #10 on: December 21, 2007, 09:13:21 AM »

Page 21 in the manual does say a few things about encryption.

http://www.support.dlink.com/products/view.asp?productid=DSM%2D510

Logged

tinkertron

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 26
Re: DSM-510 wireless connection problem
« Reply #11 on: January 06, 2008, 08:55:27 PM »

Sorry for the late reply, cause of the Christmas holiday. But in reference to the last posting, I'm almost 100% the manual I received with my producted didn't state what was on page 21, but I'll look again, and I also notice the link you refer me to and that there was an update manual that was published since 2/28/2007. Who's to say that I didn't get one before that date, anyways. I will review my manual and post back.
Logged