• August 03, 2020, 05:14:14 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: [RESOLVED] Email Alerts Do Not Work When Static IP is Set  (Read 4097 times)

AKFubar

  • Level 3 Member
  • ***
  • Posts: 118
[RESOLVED] Email Alerts Do Not Work When Static IP is Set
« on: January 02, 2010, 04:02:11 AM »

Test email and email alerts works when DHCP Client button is set but not when static IP is assigned.  FW = Beta 1.08.
« Last Edit: January 02, 2010, 05:08:22 AM by AKFubar »
Logged

fordem

  • Level 10 Member
  • *****
  • Posts: 2168
Re: Email Alerts Do Not Work When Static IP is Set
« Reply #1 on: January 02, 2010, 04:49:33 AM »

They do - provided the ip address details are set correctly - are you entering the gateway & DNS entries?

Without the DNS entry your DNS-323 has no way to resolve the mail server addresses, although you could enter them as ip addresses, and without the gateway, it does not know how to reach any host off of your network.
Logged
RAID1 is for disk redundancy - NOT data backup - don't confuse the two.

AKFubar

  • Level 3 Member
  • ***
  • Posts: 118
Re: Email Alerts Do Not Work When Static IP is Set
« Reply #2 on: January 02, 2010, 05:07:39 AM »

Thanks for the help fordem.  For some reason the gateway entry and the DNS entry reverted to a default value.  I have changed them to the proper settings and all is working now.  :)

Cheers and Happy New Year to you.

Logged

ShMiCk

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 34
Re: [RESOLVED] Email Alerts Do Not Work When Static IP is Set
« Reply #3 on: November 12, 2012, 04:32:06 AM »

I'm having this same issue!

My Gateway and DNS are both pointing to my router, yet I still get this issue.

Any ideas?
Logged