• September 18, 2020, 11:50:20 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Raid1: Formatted Volume_2 while replacing disk 1 in Volume_1: Help!  (Read 1996 times)

thm22

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 5

Hi,
I had a degraded disk 1 in volume_1. I run a 4 disk configuration with two volumes with Raid-1 each. I just got the new disk and inserted it and rebooted. The Web interface asked me to format the disk, so I said OK. Big Mistake!
In the Web interface I can see the volume_1 syncing. It's not accessible yet, it will take another 8 hours or so.
But I can see the volume_2 partition mapped to my PC, and it's Empty! There is one file ".systemfile" and nothing else. It appears to be formatted!
This is so much more annoying since I just copied tons of video files there and spent  a lot of time re-organizing it. It was working fine before the install.
Any clues on how to recover voulum_2 (with Disk 3 and 4) if Disk 1 was replaced and formated? Was that second volume really formated? or is there something else wrong in the configuration?

Any help appreciated.
Thanks,
Thomas.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49182
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Raid1: Formatted Volume_2 while replacing disk 1 in Volume_1: Help!
« Reply #1 on: February 22, 2017, 11:31:43 AM »

Any status on this?  ???
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!