D-Link FAQ > Router FAQ

Achiveing OPEN NAT in game with two or more game console online at same time

<< < (4/16) > >>

FurryNutz:
On the 655 Rev B. Both TCP and UDP were are set for Endpoint Independent. Someone found this setting years ago on the DGL-4500 and we've kept that setting on the older UI since.


--- Quote from: Gattsu on July 24, 2017, 02:53:52 PM ---Furry,

For the DIR-655, Which h/w and f/w version used to test?

If you look at the NAT endpoint filtering via Firewall settings. Which settings achieved a "Open NAT" on the dashboard and in-game?
http://support.dlink.com/emulators/dir655/133NA/Advanced.html#Firewall

--- End quote ---

FurryNutz:
Ok, nothing in QoS, SPI, DNS and uPnP disabled.
Configured the following in Port Forwarding on the router for 1 xbox:

Open NAT on dash board, Moderate NAT on BO3.
Hard powered off the xbox and rebooted the router to be sure. Still Moderate NAT in game.

BIPOLAR BEAR:
        Cable connection-120+/10+, SB6183 Modem, D-Link 890L router                                                                                                                                                                                                                                       After much prodding from a good friend FurryNutz, I am posting findings with the DIR 890L. I was out of state working for 7 months and didn't have the router with me. Upon returning home and trying to play some Xbox with my gf. I found that the router Qos was seeing my smartphone, make and manufacturer, my laptop both make and manufacturer under WAN. Since it does not have an Ethernet port I am forced to use a USB/Ethernet adapter for download my FW updates. It sees the adapter but also recognizes the Laptop.
   When I noticed this the current FW was 1.10. So upon contacting said friend we (along with DLINK) we decided to downgrade the FW to 1.08, then 1.09, with different but basically the same results, XBOX unknown application, unknown vendor, Seeing the smart phone but not always the manufacturer, Laptop WAN as a Desktop, the list goes on.
   After each download I carefully and meticulously went through the update steps, to the point that I downgraded my cat6 gigabyte cable on both Xboxes to a cat6, then eventually to a cat5e. Eliminating this as a problem. I went further after a factory reset and unplugged the external hard drives on each device to eliminate this as a possible misread issue by the router when it was determining the make, manufacturer, and intended use for this device by the router Qos.
   With each factory reset the desired performance failed to be achieved by the router when reserving DHCP, it was unable to see any of listed devices by their make intended use. Besides the smartphone (it was always seen as a smart phone) the other devices were misread. My laptop was one time a gaming pc, unknown make and manufacturer. The Xboxes were both repeated as unknown.
   So upon downloading the FW v1.11 BO3. with the cat6 gigabyte cable and the external HD connected to the Xboxes, it shows XB1 as a gaming console with unknown manufacturer, the other XB2 is shown as an Xbox one, but listed as a windows phone, smartphone. This was done with Qos set as manage by devices. (once the device is turned off and it is done resonating on the router DHCP the devices seem to go to unknown again) Until powering them back on and the router will see them. Although it appears to still see the connecting cable for the LAN on my pc and identifies it, along with the smartphone.
   I set both Xboxes to power saving mode, left Qos to manage by application, left my manually input upstream, and downstream speeds, left upnp on, as well as DNS relay. Upon powering both Xboxes on they both had open NAT.
   Since under connected devices it shows unknown on both Xboxes, without Qos set to manage by device I cannot tell how it sees Xbox1. However I feel it's seen as a gaming console, Xbox2 more than likely a windows smart phone, My Laptop LAN is still shown as unknown vendor and type. It does still see my smartphone correctly by make, manufacturer, and application. After all it is the most important device on my network...HAHAHAHAHAHA!
   I believe that further testing is needed. I have doubts that if the router does not see the devices in full how can it know how to allocate traffic. I will give this a try and will see how well it handles the mild traffic on this network.
 

FurryNutz:
Nice to see you back Sir.
"I set both Xboxes to power saving mode, left Qos to manage by application, left my manually input upstream, and downstream speeds, left upnp on, as well as DNS relay. Upon powering both Xboxes on they both had open NAT. " Was this on dashboard and in game?
What games you loading on both consoles?
Where did you place if anything, i.e. GAMING application in the priority section? I currently have GAMING in the HIGHEST section.

This is one thing I haven't tested, DNS Relay. Mines been disabled. I'll follow up with this test soon.


--- Quote from: BIPOLAR BEAR on July 26, 2017, 12:47:13 PM ---        Cable connection-120+/10+, SB6183 Modem, D-Link 890L router                                                                                                                                                                                                                                       After much prodding from a good friend FurryNutz, I am posting findings with the DIR 890L. I was out of state working for 7 months and didn't have the router with me. Upon returning home and trying to play some Xbox with my gf. I found that the router Qos was seeing my smartphone, make and manufacturer, my laptop both make and manufacturer under WAN. Since it does not have an Ethernet port I am forced to use a USB/Ethernet adapter for download my FW updates. It sees the adapter but also recognizes the Laptop.
   When I noticed this the current FW was 1.10. So upon contacting said friend we (along with DLINK) we decided to downgrade the FW to 1.08, then 1.09, with different but basically the same results, XBOX unknown application, unknown vendor, Seeing the smart phone but not always the manufacturer, Laptop WAN as a Desktop, the list goes on.
   After each download I carefully and meticulously went through the update steps, to the point that I downgraded my cat6 gigabyte cable on both Xboxes to a cat6, then eventually to a cat5e. Eliminating this as a problem. I went further after a factory reset and unplugged the external hard drives on each device to eliminate this as a possible misread issue by the router when it was determining the make, manufacturer, and intended use for this device by the router Qos.
   With each factory reset the desired performance failed to be achieved by the router when reserving DHCP, it was unable to see any of listed devices by their make intended use. Besides the smartphone (it was always seen as a smart phone) the other devices were misread. My laptop was one time a gaming pc, unknown make and manufacturer. The Xboxes were both repeated as unknown.
   So upon downloading the FW v1.11 BO3. with the cat6 gigabyte cable and the external HD connected to the Xboxes, it shows XB1 as a gaming console with unknown manufacturer, the other XB2 is shown as an Xbox one, but listed as a windows phone, smartphone. This was done with Qos set as manage by devices. (once the device is turned off and it is done resonating on the router DHCP the devices seem to go to unknown again) Until powering them back on and the router will see them. Although it appears to still see the connecting cable for the LAN on my pc and identifies it, along with the smartphone.
   I set both Xboxes to power saving mode, left Qos to manage by application, left my manually input upstream, and downstream speeds, left upnp on, as well as DNS relay. Upon powering both Xboxes on they both had open NAT.
   Since under connected devices it shows unknown on both Xboxes, without Qos set to manage by device I cannot tell how it sees Xbox1. However I feel it's seen as a gaming console, Xbox2 more than likely a windows smart phone, My Laptop LAN is still shown as unknown vendor and type. It does still see my smartphone correctly by make, manufacturer, and application. After all it is the most important device on my network...HAHAHAHAHAHA!
   I believe that further testing is needed. I have doubts that if the router does not see the devices in full how can it know how to allocate traffic. I will give this a try and will see how well it handles the mild traffic on this network.

--- End quote ---

FurryNutz:
Tried with QoS enabled for Application, GAMING in Highest section and DNS relay ENABLED. 1st console had OPEN NAT across the board, 2nd console got OPEN NAT on dashboard and Moderate NAT in game (BO3 and BO2).

I hard powered off both xboxes and rebooted the router. This time I powered on the 2nd xbox and BO2 still showed Moderate NAT while the 1st xbox that was powered on 2nd showed OPEN NAT across the board.

I'm going to remove the 890L and put on my DGL-4500 Rev A2 with v1.23 loaded on it.  :-\

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version