• October 23, 2020, 08:04:42 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Pages: [1] 2

Author Topic: DWA 192 lose connection with Windows 10  (Read 16341 times)

Viktor

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
DWA 192 lose connection with Windows 10
« on: October 08, 2016, 02:19:33 PM »

I'm having an issue with my new DWA 192 since the beginning, after some times working (no more than 2 hours) it drops the signal, the blue light start blinking and unfortunately it doesn't recover automatically. I need to switch wifi off and switch it on again in order to get it connected to the router.

I've a desktop PC with Windows 10 Pro and have tried the Cortana trick switching off the location as suggested in another post on this forum, whitout any significant change. Driver installed are 1030.6.1201.2015, taken from your D-link website. It's connected to USB 3.0 port and I've tried other USB 3.0 ports, without changes. I've a Technicolor fiber router from Telecom Italia and an access point Asus EA-N66. The DWA is connected at 5Ghz (at least when it stays on). The problem happens whether if I connect to the router directly or to the access point.

Could you please advise on how to fix this really boring problem? Unfortunately my return windows is over and I can't take it back to the retailer shop where I've bought it.

Thanks
« Last Edit: October 08, 2016, 02:23:44 PM by Viktor »
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49276
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DWA 192 lose connection with Windows 10
« Reply #1 on: October 10, 2016, 08:29:58 AM »

  • What wireless modes are you using?
  • Any 2.4Ghz or 5Ghz cordless house phones or WiFi APs near by that maybe causing interferences?
  • Any other WiFi routers in the area that maybe causing interferences? Link> Use a WiFi Scanner to find out. How many?

Can you test with a Windows 7 PC by chance?
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

Viktor

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
Re: DWA 192 lose connection with Windows 10
« Reply #2 on: October 11, 2016, 01:08:03 PM »

Hi!

It's on "Auto" in the device advanced config and inSSIDer tells that it's connected to the AP (Asus EA N-66) in "n" mode.
No Channels overlapping with other wi-fi devices and no cordless.

Unfortunately I've no win 7 pc to use.

Consider that it doesn't drop immediately, usually it takes around 90 mins.

Thanks

Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49276
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DWA 192 lose connection with Windows 10
« Reply #3 on: October 11, 2016, 02:47:09 PM »

Does the drop time seem consistent or is the time random?

Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

Viktor

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
Re: DWA 192 lose connection with Windows 10
« Reply #4 on: October 12, 2016, 09:10:28 AM »

It seems to be consistent.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49276
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DWA 192 lose connection with Windows 10
« Reply #5 on: October 12, 2016, 09:24:54 AM »

Could be a possible problem with HW.
Any chance you can test the 192 out at a different location to see if the problem follows?
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

Viktor

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
Re: DWA 192 lose connection with Windows 10
« Reply #6 on: October 12, 2016, 09:55:45 AM »

I can try it on my office location next week.
IMHO it's a software issue, but happy to be wrong.

Keep you posted!
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49276
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DWA 192 lose connection with Windows 10
« Reply #7 on: October 12, 2016, 09:58:53 AM »

Anything is possible.
Would need to test with Windows 7 to see if problem is there. I haven't seen anyone else remark about this. I'm hoping that you will see a different result at work. Keep us posted.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

Viktor

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
Re: DWA 192 lose connection with Windows 10
« Reply #8 on: October 20, 2016, 10:24:55 AM »

I've tried it on Mac Laptop (El Captain) at the office site connected to a wifi hot spot. It worked perfectly for more than 5 hours without going blinking... >:(
What do you suggest?

Thanks
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49276
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DWA 192 lose connection with Windows 10
« Reply #9 on: October 20, 2016, 10:29:38 AM »

Well I would think the DWA hardware and driver for OSX seems to be working ok with what ever model AP you had it connected to at work.

I would surmised that there is an issue in Windows 10 or the ASUS AP and the DWA.

I have the EA-N66 unit however I've never tried it as a AP, mostly bridge more or repeater mode when I travel. I don't have a 192. Any chance you can try a different AP at home? Barrow one from a friend or family member or check out out at a local store with a refund policy?
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

Viktor

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
Re: DWA 192 lose connection with Windows 10
« Reply #10 on: October 20, 2016, 02:02:18 PM »

I have already tried directly connecting the DWA 192 to the Technicolor wifi router from Telecom Italia and it's the same story (it blinks after max two hours of activity), so I'd not consider ASUS AP as the point of failure either.

Any plan to deliver an updated version of windows 10 drivers or eventually leveraging the chip used in the 192 to try to install the standard driver from the factor?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49276
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DWA 192 lose connection with Windows 10
« Reply #11 on: October 20, 2016, 02:05:03 PM »

Ya, not sure whom the Mfr is on the chip set in side. RaLink, Broadcom or Atheros. IF you can find the chip set Mfr, then you could load one of there drivers and see.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

Viktor

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
Re: DWA 192 lose connection with Windows 10
« Reply #12 on: October 21, 2016, 11:03:27 AM »

It should be Realtek RTL8814AU. But on RT website it's not available yet...
I'm also running a test excluding Windows Defender and using AVG.
« Last Edit: October 21, 2016, 12:29:48 PM by Viktor »
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49276
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DWA 192 lose connection with Windows 10
« Reply #13 on: October 21, 2016, 03:39:20 PM »

Not sure when it would be available. Might ask them about it.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

Viktor

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
Re: DWA 192 lose connection with Windows 10
« Reply #14 on: October 22, 2016, 12:22:29 PM »

Update...

I've noticed that in the Control Panel > System > Device Management > Network Cards, anytime I install DWA-192 drivers it creates also WAN Miniport(s). It installs one by one and remain activated only the "WAN Miniport (SSTP)". Since I've read different opinions on the benefit of WAN Miniports, could you please advice if this is a normal behaviour and happen also to other users? My previous Asus USB-AC53 worked differently.

Thanks a lot
Logged
Pages: [1] 2