• July 23, 2019, 11:28:16 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: DPR-1061 - no test print  (Read 7279 times)

R5oss

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
DPR-1061 - no test print
« on: December 01, 2014, 02:24:14 AM »

Good morning (UK time) and help, please.

My new DPR-1061 connects to my home LAN (as .9), can be accessed & configured via my browser (FireFox 33.0 on Ubuntu 14.04LTS). It recognises my Canon MP600 on both USB 1 & 2, but will not print the test page !. The printer works OK direct from the PC.

Any clues, or sensible links to some solutions.

Mike.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47585
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DPR-1061 - no test print
« Reply #1 on: December 01, 2014, 07:26:06 AM »

ink>Welcome!

  • What Hardware version is your print server? Look at sticker under the router case.
  • Link>What Firmware version is currently loaded? Found on the print servers web page under status.

Has a factory reset been performed?
Are you following the user manual to perform a test page?
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

R5oss

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: DPR-1061 - no test print
« Reply #2 on: December 01, 2014, 09:41:23 AM »

Thanks Furry  ;)

H/W:  A3
F/W:  1.05
Factory re-set:  Done
Test Print: attempted via the install CD & browser, several times.
UnPNP: enabled/disabled on both the PS & Router (Netgear VMDG490-2ac) in various combinations.
Print driver deleted-reinstalled-deleted from the PC, Ubuntu 14.04LTS.
IP addr. tried as DHCP x.x.x.9 and static default x.x.x.10

Mike.
MacADDR: added as a reservation to the Router (both .9 & .10), although it fails to display as connected in the Router tables !.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47585
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DPR-1061 - no test print
« Reply #3 on: December 01, 2014, 09:49:29 AM »

Ya, if you use a static IP address for the printer and or the print server, Don't set a reservation on the router. It's not needed.
Any chance of testing a different printer with this print server?
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

R5oss

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: DPR-1061 - no test print
« Reply #4 on: December 03, 2014, 11:54:59 AM »

I'll sort out another printer, might even have an old parallel port one to hand !.

I'll also try using the DPR-1061 from my legacy WinXPv3 installation. Frustrating though !.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47585
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DPR-1061 - no test print
« Reply #5 on: December 03, 2014, 12:04:11 PM »

Keep us posted. Once the configuration is setup well, it should work for you.

Test the printers out directly connected to a PC first to make sure they work with there cable connections. Then connect up the Print Server and test.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

R5oss

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: DPR-1061 - no test print
« Reply #6 on: December 08, 2014, 12:55:28 AM »

Loaded up WinXP, installed the drivers for our MP600 & CP800, both tested OK.
Used the CD to install the 1061, followed the instructions !, both printers connected OK.
The MP600 printed the test page OK, the CP800 started but never finished.

Re-booted back into Ubuntu 14.04LTS and installed and connect both printers, both OK.
Followed the instruction sequence for the 1061 to connect up and the browser interface to configure & test.
Used the PRINTERS-ADD PRINTER option (Ubuntu) and selected the NETWORK PRINTER option to search, both printers found as "LPR" devices.
The MP600 printed the test page OK, the CP800 started & sent ok, but stuck with the printer displaying BUSY. More work need  ???.

Still no connection to our iPAD mini, and maybe there never will be :o.
The DPR-1061 can be found as a network device, after much faffing to find a suitable printing APP  :'(


Mike.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47585
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DPR-1061 - no test print
« Reply #7 on: December 08, 2014, 12:42:07 PM »

Possible issue with the data being handled by the CP800 printer or a possible incompatibility between this printer and the DPR...
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting