• August 03, 2020, 03:22:50 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: [SOLVED] DWA-192 does not detect 5 GHz networks  (Read 4911 times)

Chris DB

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
[SOLVED] DWA-192 does not detect 5 GHz networks
« on: April 20, 2016, 01:35:49 AM »

Hello,
I have tried all drivers available at http://support.dlink.com/ProductInfo.aspx?m=DWA-192 and none of them seem to work with 5 GHz networks.
The adapter only works with 2.4 GHz networks, and does not see any 5 GHz networks.
I have Windows 8.1 and the router is TP-Link Archer C7 V2. I tried different channels and configurations .. it doesn't show up. Mean while, other 2 adapters can see and connect to the 5 GHz network.

Any advice ?
« Last Edit: April 20, 2016, 01:46:32 PM by Chris DB »
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49027
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DWA-192 does not detect 5 GHz networks
« Reply #1 on: April 20, 2016, 07:11:54 AM »

Link>Welcome!

  • What region are you located?

What happens if you temporarily disable WPA on the main host router and try to connect the 192? Re-enable WPA after testing.

If this all fails, I presume the unit is faulty and needs to be replaced or RMAd.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

Chris DB

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: DWA-192 does not detect 5 GHz networks
« Reply #2 on: April 20, 2016, 08:29:50 AM »

I am from Romania. I have contacted local D-Link support over the phone and they said they'll get to me back later tomorrow after they familiarize with the product. It's new on the local market.

I tried disabling WPA and still doesn't show up.

I looked in Advanced driver configurations in Device Manager, and there are some quite exotic parameters. I tried disabling beam forming, since this is not supported by my router, but to no avail.

So nothing could prevent the adapter from NOT seeing 5 GHz SSIDs except a faulty device ?
This could not be caused by a configuration ?
« Last Edit: April 20, 2016, 08:41:38 AM by Chris DB »
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49027
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DWA-192 does not detect 5 GHz networks
« Reply #3 on: April 20, 2016, 09:23:31 AM »

If you have other devices that sees the 5Ghz radio and connect correctly and the 192 does not, then we can presume the 192 is faulty if using default settings and out of the box configuration.

Only thing I would try is a different PC with a different main host router with 5ghz support and see.
Test using the default set up wizard.

If all this fails, 192 is faulty and needs to be RMAd.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

Chris DB

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: DWA-192 does not detect 5 GHz networks
« Reply #4 on: April 20, 2016, 01:45:58 PM »

It worked.
I had to change the country region to Romania on the router. Regulations are strict on this adapter, unlike the other 2 that I have.
« Last Edit: April 20, 2016, 01:53:14 PM by Chris DB »
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49027
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: [SOLVED] DWA-192 does not detect 5 GHz networks (RESOLVED)
« Reply #5 on: April 20, 2016, 02:47:31 PM »

Ah, I didn't know about that. I'll keep this in mind. Thank you for sharing info on this.

Enjoy.  ;)
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

RYAT3

  • Level 10 Member
  • *****
  • Posts: 2186
Re: DWA-192 does not detect 5 GHz networks
« Reply #6 on: April 20, 2016, 07:43:35 PM »

It worked.
I had to change the country region to Romania on the router. Regulations are strict on this adapter, unlike the other 2 that I have.

What was the original country region setting?
Logged

Chris DB

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: DWA-192 does not detect 5 GHz networks
« Reply #7 on: April 21, 2016, 12:03:40 AM »

What was the original country region setting?
The router came shipped with USA.
« Last Edit: April 21, 2016, 12:13:13 AM by Chris DB »
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49027
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: [SOLVED] DWA-192 does not detect 5 GHz networks
« Reply #8 on: April 21, 2016, 06:51:06 AM »

That explains it I believe.  ::)
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!