• December 14, 2019, 01:05:58 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Cannot use 942 with mac filtering  (Read 2364 times)

SomeUser

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Cannot use 942 with mac filtering
« on: December 31, 2015, 02:16:02 PM »

Hi guys

I cant use mac filter on my router. If I enable mac filter 942 goes immediately down.
But I'm sure I have entered mac correctly.
Please look at my screen shot which shows the mac filter settings in the background
http://postimg.org/image/m6hheip1b/

I installed dd-wrt on my router but I get the exact same problem with the mac filtering.
Other devices works perfectly fine with mac filtering.
And I seem to have the latest firmware, 2.10.07.

Any ideas?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47985
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Cannot use 942 with mac filtering
« Reply #1 on: December 31, 2015, 02:25:30 PM »

Is the router Mac Filtering allowing or denying the rule?
Are the (:) needed in the MAC string value?
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

SomeUser

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: Cannot use 942 with mac filtering
« Reply #2 on: January 01, 2016, 11:11:55 AM »

Yeah, I have checked "Permit" and not "Prevent".
I think I have solved this now.
The mac address on sticker on the cam and the mac address reported in the setup wizard is the same.
But.......I clicked around in the camera web interface and under Status I could see another mac where one character differs from the one on the sticker.
I added that new mac to my mac filter list....and guess what?  It works.

Could you please please explain why the sticker and the setup wizard reports wrong mac?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47985
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Cannot use 942 with mac filtering
« Reply #3 on: January 01, 2016, 11:51:38 AM »

Where did you get the camera from? Refurb or full retail new in box?
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

SomeUser

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: Cannot use 942 with mac filtering
« Reply #4 on: January 01, 2016, 01:02:44 PM »

Yes, new in box from my local store. I don't think anyone tampered with it....
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47985
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Cannot use 942 with mac filtering
« Reply #5 on: January 01, 2016, 02:00:53 PM »

Could the MAC listed on the box be for the wired LAN connection?
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

SomeUser

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: Cannot use 942 with mac filtering
« Reply #6 on: January 01, 2016, 11:52:22 PM »

Aaah yes, you are probably right. Maybe both should be listed then.
Thanks for your help.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47985
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Cannot use 942 with mac filtering (RESOLVED)
« Reply #7 on: January 02, 2016, 10:16:47 AM »

I presume they only list he wired MAC and not the wireless for security purposes.

Enjoy.  ;)
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting