• October 21, 2020, 07:28:45 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: How do I setup Multi-SSID with VLANs on my Busines class Access Point  (Read 10275 times)

KiltedShane

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2

Since that is the title of the non-functional FAQ topic, I thought it would work for me.

I am trying to set up Multi-SSID with VLANs on 9 D-Link DAP-2590.  They are all H/W Ver A2 and F.W ver 1.25

I have 3 VLANs.
1 WLAN:  for management of the WAPs
128 Clients:  Internal network for clients
254 Guest:  External network for customers

I have 4 SSIDs
Primary WPA-Enterprise with RADIUS:  for Windows clients with corporate certs
SSID 1 Guest with WPA2-Auto-Personal:  for guest internet
SSID 2 wireless WPA2-Auto-Personal:  for legacy internal hardware without certs
SSID 3 Guest2 Open:  legacy guest internet

I have
1 WLAN:  Mgmt, LAN untaged
128 Clients: Primary, S-2 Untagged; LAN tagged
254 Guest: S-1, S-3 Untagged; LAN tagged

On my switch I have
WLAN untagged
128 Clients Tagged
254 Guest Tagged

At the moment, Clients can connect to my primary and my S-1 but they do not get IP addresses if they try to connect to S-2 or S-3.
« Last Edit: August 15, 2014, 11:57:49 AM by KiltedShane »
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49274
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: How do I setup Multi-SSID with VLANs on my Busines class Access Point
« Reply #1 on: August 15, 2014, 11:47:57 AM »

Link>Welcome!

  • What Hardware version is your DAP? Look at sticker under DAP.
  • Link>What Firmware version is currently loaded? Found on the DAPs web page under status.
  • What region are you located?

Is there any useful information with in the User Manual by chance? If not, I recommend that you phone contact your regional D-Link support office and ask for help and information regarding this. We find that phone contact has better immediate results over using email.
Let us know how it goes please.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

KiltedShane

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
Re: How do I setup Multi-SSID with VLANs on my Busines class Access Point
« Reply #2 on: August 15, 2014, 11:58:45 AM »

 I have 9 of them and from what I can tell they are all H/W Ver A2 and F/W Ver 1.25
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49274
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: How do I setup Multi-SSID with VLANs on my Busines class Access Point
« Reply #3 on: August 15, 2014, 12:25:05 PM »

Ya, thats fairly complex. Let us know how phone support goes.  ::)
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!