• August 12, 2020, 06:21:06 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Hardware reset "downgrades" firmware too?  (Read 4451 times)

samob

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 6
Hardware reset "downgrades" firmware too?
« on: June 05, 2009, 10:33:37 AM »

Hello!

I have sucessfully upgraded my DFL 210 to firmware version 2.20. After I managed to locked myself out, I performed "15sec press on reset" while powering up.
Procedure did reset settings, but i noticed that version of firmware is back to 2.12. Is that normal?

Best regards!

Samo
Logged

locsom20

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 5
Re: Hardware reset "downgrades" firmware too?
« Reply #1 on: June 05, 2009, 03:03:47 PM »

Yes, that is normal  8) ..... pressing the reset button is a full reset, including firmware.
Logged

samob

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 6
Re: Hardware reset "downgrades" firmware too?
« Reply #2 on: June 06, 2009, 01:34:30 AM »

Thanks. I will keep in mind that after hw reset upgrade of firmware needs to be done =)
Logged

Fatman

  • Level 9 Member
  • ****
  • Posts: 1675
Re: Hardware reset "downgrades" firmware too?
« Reply #3 on: June 08, 2009, 08:02:21 AM »

If you reset it from the HTTP(s) GUI or the serial CLI you will be given the option for to either "Reset Configuration" or "Factory Reset Device".  Reset Configuration does exactly as it sounds, Factory Reset is the one that sends it back to the exact state you took it out of the box in.

That said I think that you can do either via the button on the back depending on time pressed (<10 sec or >= 10 seconds seems logical), however I am not 100% certain as I don't use the reset button, because I don't get the instant feedback I get via serial.
Logged
non progredi est regredi

samob

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 6
Re: Hardware reset "downgrades" firmware too?
« Reply #4 on: June 08, 2009, 03:00:25 PM »

I tryed one first command from manual and it did not work on initial firmware. Only after upgrade to new version that command worked (i typed it from manual, dont remember what it was :)
Is it possible to write some sort of script that would for instance change local lan ip & set dns entries and change scope from one range to something new? And just copy/paste it to terminal window?

Regards!

Samo
Logged

Fatman

  • Level 9 Member
  • ****
  • Posts: 1675
Re: Hardware reset "downgrades" firmware too?
« Reply #5 on: June 08, 2009, 03:14:01 PM »

No, the terminal buffer on this device is quite small so any script is going to get thwarted, if you switch to SSH then yes, it can be made quite smooth.
Logged
non progredi est regredi