• September 25, 2020, 02:08:08 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: No WIFI connection  (Read 8928 times)

Franckie69

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 3
No WIFI connection
« on: December 29, 2013, 12:11:39 PM »

Hello

First, sorry for my bad english : I'm French.

I need help because I can't connect in WIFI to my 306AV since a few days. The SSID appears, but I can't connect, with my PC or my smartphones. I don't understand the trouble because it was OK before.

I tried to change the channel, but nothing appears.

I hope someone will be able to help me.

Thank you !
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49209
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: No WIFI connection
« Reply #1 on: December 29, 2013, 12:27:51 PM »

Link>Welcome!

  • What Hardware version is your router? Look at sticker under router.
  • Link>What Firmware version is currently loaded? Found on the routers web page under status.

Try factory resetting the DHP and set up from scratch?

Wireless Configurations
Links>Wireless Installation Considerations and Managing Signal Congestion and Good Neighbour Policy
  • Ensure the default (dlink) SSID name is changed. Can be anything and not something thats already in use by any neighboring WiFi routers. Under Setup/Wireless/Manual.
  • What wireless modes are you using?
  • 2.4Ghz Routers only: Try single mode G or N or mixed G and N?
  • Channel Width set for Auto 20/40Mhz or try 20Mhz only.
  • Try setting a manual Channel to a open or unused channel. 1, 6 or 11. 11 for single mode N if the channel is clear.
  • What security mode are you using? Preferred security is WPA-Personal. WPA2/AES Only. Some WiFi adapters don't support AES, so you might want to try TPIK only or Auto TPIK and AES.
  • Any other WiFi routers in the area? Link> Use InSSIDer to find out. How many?
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

Franckie69

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 3
Re: No WIFI connection
« Reply #2 on: December 30, 2013, 01:38:23 AM »

Thank you for the answer.

Hardware version is A2

I don't think it's a trouble with the firmware because it was right before.

I changed SSID name, changed the channel width, the channel number, the security mode (and tried no security). I used Inssider and saw there was no other WIFI routers in the same channel (6).

I wanted to try single mode G, but didn't find how to do that.


Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49209
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: No WIFI connection
« Reply #3 on: December 30, 2013, 01:00:58 PM »

Try a different channel like 1 or 11 and see if you can change modes to G under Setup/Wireless/Manual?
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

Franckie69

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 3
Re: No WIFI connection
« Reply #4 on: December 31, 2013, 12:05:40 AM »

Il already tried different channel : no connection  :(

Impossible tu change to mode G, but I tried mode N only, mix N/G and mix N/G/B : no connection :(

InSSIDer tells me the Wifi is OK, but I can't connect. Strange...!?!?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49209
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: No WIFI connection
« Reply #5 on: January 13, 2014, 07:59:47 AM »

Try setting the host routers WiFi security to OPEN or Disabled and see if it connects.

If not, then I recommend that you phone contact your regional D-Link support office and get help on this unit. May need to RMA it.

Let us know how it goes.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!