• January 20, 2021, 06:54:13 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: AD credentials wont work on web UI  (Read 4917 times)

sakinen

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
AD credentials wont work on web UI
« on: October 27, 2013, 01:20:59 PM »

Hello,

i have an issue with my active directory users. I have successfully connected my NAS to windows 2008 r2 server and its active directory.

Users are there, and users can access shares without problems inside the network.

I wanted to provide file access outside the local network via built-in web UI.

Everything works when i aceess with admin account, however AD users cannot access as "others".

Can someone help?

Thanks
Logged

dm2g23

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 15
Re: AD credentials wont work on web UI
« Reply #1 on: November 14, 2013, 06:32:32 PM »

you have the make the account local take the box of the domain make the user and password then add it back.
Logged

sakinen

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
Re: AD credentials wont work on web UI
« Reply #2 on: November 20, 2013, 08:47:03 AM »

Thanks for your response, however i can always use the admin account for access, but also would like to preserve permissions, accounts and passwords from AD which are regurarly synchronised with NAS.

Is there a way to use the active directory accounts, or this option was never intended for AD users?
« Last Edit: November 22, 2013, 02:08:54 PM by sakinen »
Logged

sakinen

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
Re: AD credentials wont work on web UI
« Reply #3 on: November 23, 2013, 05:02:02 AM »

Can anyone give me a hint here.

If web UI was not meant to work with Active Directory users, it would be nice to know, and be officially notified by D-link.

« Last Edit: November 23, 2013, 01:23:03 PM by sakinen »
Logged

sakinen

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
Re: AD credentials wont work on web UI
« Reply #4 on: November 30, 2013, 06:04:02 PM »

It is interesting that ftp server is working just fine with domain user credentials...
Logged

gera_b

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 6
Re: AD credentials wont work on web UI
« Reply #5 on: February 18, 2014, 06:04:53 AM »

i have the same problem with my dns345. Wrote question on Russian d-link forum and still no response on http://forum.dlink.ru/viewtopic.php?f=16&t=162521

maybe new firmware 1.03b06 will help, i'll try it today
Logged